All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The utilization of the first Czech grain sorghum variety Ruzrok as a gluten-free grain for manufacturing organic food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F20%3A10149511" target="_blank" >RIV/00027006:_____/20:10149511 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití první české odrůdy zrnového čiroku RUZROK jako bezlepkové obilniny pro výrobu biopotravin

  • Original language description

    Ověřená technologie je výsledkem práce projektu Mze RO0418. V technologii je popsán nový výrobní postup ve využití první české odrůdy zrnového čiroku RUZROK při využití jako bezlepkové obilniny pro výrobu biopotravin. Jsou uvedeny a deklarovány průměrné výživové údaje pro jednotlivé výrobky. Technologie je vyvinuta ve spolupráci VÚRV, v.v.i. a PRO-BIO, obchodní společnost s.r.o. zajišťující sériovou výrobu požadovaných typů výrobků.

  • Czech name

    Využití první české odrůdy zrnového čiroku RUZROK jako bezlepkové obilniny pro výrobu biopotravin

  • Czech description

    Ověřená technologie je výsledkem práce projektu Mze RO0418. V technologii je popsán nový výrobní postup ve využití první české odrůdy zrnového čiroku RUZROK při využití jako bezlepkové obilniny pro výrobu biopotravin. Jsou uvedeny a deklarovány průměrné výživové údaje pro jednotlivé výrobky. Technologie je vyvinuta ve spolupráci VÚRV, v.v.i. a PRO-BIO, obchodní společnost s.r.o. zajišťující sériovou výrobu požadovaných typů výrobků.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40101 - Agriculture

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    VURV-OT-01/2020

  • Numerical identification

    VURV-OT-01/2020

  • Technical parameters

    V technologii je popsán nový výrobní postup ve využití první české odrůdy zrnového čiroku Ruzrok jako bezlepkové obilniny pro výrobu biopotravin. Smlouva o uplatnění ověřené technologie je mezi VÚRV, v.v.i. a PRO-BIO, obchodní společnost s.r.o. Lipová 40, 788 32; IČ 46581863; Staré Město, IČ 46581863, smlouva byla uzavřena 27.1. 2020; tel. M. Hutař 777744351

  • Economical parameters

    Z čiroku zrnového, odrůdy Ruzrok je v současné době vyráběno 8 druhů biopotravin, např. v roce 2019 byla produkce čirokové mouky celozrnné 1 324 kg, čirokové hladké mouky 23 924 kg, čirokových sušenek 4 143 ks.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027006

  • Owner name

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page