All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Verified technology for the production of preservative-free syrups using aseptic technology

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F22%3A10175471" target="_blank" >RIV/00027006:_____/22:10175471 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027022:_____/22:N0000060

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ověřená technologie výroby sirupů bez konzervantů aseptickou technologií

  • Original language description

    Základním principem je sanitace a částečná desinfekce po každém použití zařízení. Před vlastním použitím již sanitovaných dopravních cest a přepravních kontejnerů je důležitým krokem sterilizace přehřátou parou (přetlak 2 bar), která zahřátím ploch podstatně snižuje riziko sekundární mikrobiální kontaminace nebo použití šetrného desinfekčního činidla. Tím se podstatně snižuje možnost mikrobiální kontaminace složek finálního produktu nebo produktu samého.

  • Czech name

    Ověřená technologie výroby sirupů bez konzervantů aseptickou technologií

  • Czech description

    Základním principem je sanitace a částečná desinfekce po každém použití zařízení. Před vlastním použitím již sanitovaných dopravních cest a přepravních kontejnerů je důležitým krokem sterilizace přehřátou parou (přetlak 2 bar), která zahřátím ploch podstatně snižuje riziko sekundární mikrobiální kontaminace nebo použití šetrného desinfekčního činidla. Tím se podstatně snižuje možnost mikrobiální kontaminace složek finálního produktu nebo produktu samého.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TH04010014" target="_blank" >TH04010014: Foods without preservatives</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    VURV-OT-04/2022

  • Numerical identification

    ZTECH-VÚPP-TH04010014-2022-1

  • Technical parameters

    Základními prvky aseptické technologie v provozních podmínkách firmy Kitl s.r.o. jsou aseptické nerezové kontejnery o objemu 500 a 1000 litrů, uzavírací prvky, pružné hadice potravinářské kvality a vyvíječ páry. Cílem je propojení zařízení na přípravu ovocných nebo bylinných složek tak, aby bylo minimální riziko mikrobiální kontaminace na cestě mezi tekutým produktem z varné nádoby a základem sirupu v průběhu výroby před koncem linky. Smlouva uzavřena mezi VÚRV, v.v.i. a VÚPP Praha, v.v.i., Radiová 1285/7, 102 00 Praha 10 a Kitl, s.r.o., Pasířská 3299/60, 466 01 Jablonec n.Nisou dne 6.12.2022

  • Economical parameters

    Ověřená technologie je výsledkem řešení projektu podporovaného TAČR a je financována spolufinancováním řešitelskými organizacemi, zejména další řešitelskou organizací Kitl, s.r.o. Z tohoto důvodu nemohou být výsledky řešení poskytovány zdarma.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027006

  • Owner name

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page