Innovations in potato cultivation technology for starch production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F24%3A10177411" target="_blank" >RIV/00027006:_____/24:10177411 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60076658:12220/24:43908745
Result on the web
<a href="https://www.vurv.cz/2024/10/07/inovace-v-technologii-pestovani-brambor-pro-vyrobu-skrobu-ceske-budejovice-24-10-2024/" target="_blank" >https://www.vurv.cz/2024/10/07/inovace-v-technologii-pestovani-brambor-pro-vyrobu-skrobu-ceske-budejovice-24-10-2024/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Inovace v technologii pěstování brambor pro výrobu škrobu
Original language description
Workshop byl uspořádán 24. října 2024 na půdě FZT JU jako závazný výsledek výzkumného projektu Ministerstva zemědělství QL24010101 "Inovace v technologii pěstování brambor pro výrobu škrobu s ohledem na cirkulární ekonomiku". V průběhu workshopu zaznělo celkem 8 příspěvků. Úvodní příspěvek představil cíle a metodiku řešení výzkumného projektu QL24010101. Následovaly odborné příspěvky věnované faktorům (odrůda, kvalita sadby a založení porostu, výživa porostů), které mají klíčový vliv na produkci škrobu a bílkoviny u pěstovaných odrůd brambor. Zajímavé byly rovněž informace na téma využití dat v zemědělství. Workshopu se zúčastnilo 52 účastníků z řad zemědělců, zpracovatelů, studentů a akademických pracovníků.
Czech name
Inovace v technologii pěstování brambor pro výrobu škrobu
Czech description
Workshop byl uspořádán 24. října 2024 na půdě FZT JU jako závazný výsledek výzkumného projektu Ministerstva zemědělství QL24010101 "Inovace v technologii pěstování brambor pro výrobu škrobu s ohledem na cirkulární ekonomiku". V průběhu workshopu zaznělo celkem 8 příspěvků. Úvodní příspěvek představil cíle a metodiku řešení výzkumného projektu QL24010101. Následovaly odborné příspěvky věnované faktorům (odrůda, kvalita sadby a založení porostu, výživa porostů), které mají klíčový vliv na produkci škrobu a bílkoviny u pěstovaných odrůd brambor. Zajímavé byly rovněž informace na téma využití dat v zemědělství. Workshopu se zúčastnilo 52 účastníků z řad zemědělců, zpracovatelů, studentů a akademických pracovníků.
Classification
Type
W - Workshop organization
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QL24010101" target="_blank" >QL24010101: Innovations in potato cultivation technology for starch production with respect to the circular economy</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
České Budějovice
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
52
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce