All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

A valuation of heat stress at fattening pigs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F05%3A%230000032" target="_blank" >RIV/00027014:_____/05:#0000032 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení tepelného stresu u prasat ve výkrmu

  • Original language description

    Vytvořený model vyjadřuje tepelný stres (TS) u vykrmovaných prasat využívá neinvazní metodu. Kritéria pro hodnocení úrovně TS jsou přírůstek hmotnosti (PH), pohybová aktivita (PA) a doba ležení (LE). Úroveň TS x index Hx byl vytvořen vztahem naměřených hodnot v experimentální periodě s TS (teplota prostředí 20, 25 a 30 st.C) a hodnotami v termo neutrální periodě (15 st.C). Výsledek je vyjádřen v %. Když Hx = 100 %, je zvíře v pohodě. Při zvyšující se teplotě prostředí se index získaných hodnot snižuje.Vporovnání s dojnicemi je snížení indexu Hx poměrně malé. U vykrmovaných prasat bylo dosaženo na úrovni teploty 30 st.C největší redukce u PA (Hx = 85,4 %). U dalších ukazatelů bylo dosaženo indexu Hx u PH 90,3 a LE 96,5.

  • Czech name

    Hodnocení tepelného stresu u prasat ve výkrmu

  • Czech description

    Vytvořený model vyjadřuje tepelný stres (TS) u vykrmovaných prasat využívá neinvazní metodu. Kritéria pro hodnocení úrovně TS jsou přírůstek hmotnosti (PH), pohybová aktivita (PA) a doba ležení (LE). Úroveň TS x index Hx byl vytvořen vztahem naměřených hodnot v experimentální periodě s TS (teplota prostředí 20, 25 a 30 st.C) a hodnotami v termo neutrální periodě (15 st.C). Výsledek je vyjádřen v %. Když Hx = 100 %, je zvíře v pohodě. Při zvyšující se teplotě prostředí se index získaných hodnot snižuje.Vporovnání s dojnicemi je snížení indexu Hx poměrně malé. U vykrmovaných prasat bylo dosaženo na úrovni teploty 30 st.C největší redukce u PA (Hx = 85,4 %). U dalších ukazatelů bylo dosaženo indexu Hx u PH 90,3 a LE 96,5.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GG - Zootechnics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce prasat

  • ISBN

    80-85645-50-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    241-244

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita

  • Place of publication

    České Budějovice

  • Event location

    České Budějovice

  • Event date

    Jan 1, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article