Real consumption of NEL and PDI in comparison to calculated values of requirement measured on dairy cows in condition ot the Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F07%3A%230000396" target="_blank" >RIV/00027014:_____/07:#0000396 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Real consumption of NEL and PDI in comparison to calculated values of requirement measured on dairy cows in condition ot the Czech Republic
Original language description
The aim of this work was to compare the real consumption of NEL and PDI with calculated values of requirement measured in lactating cows. Dairy ration was optimalized for 105% of NEL requirement and for 95% of PDI requirement. The calculation of NEL andPDI requirements were done according to milk yield, milk fat percentage, live weight and phase of lactation. Calculation of brutto and metabolizable energy was based on results of organic analyses. The real consumption of NEL was slightly above the calculated requirement and the real consumption of PDI was in good agreement with calculated requirement.
Czech name
Skutečná spotřeba NEL a PDI v porovnání s vypočtenou potřebou zjišťované u dojnic v podmínkách České republiky
Czech description
Cílem práce bylo porovnat skutečný příjem NEL a PDI s vypočítanými hodnotami potřeby u laktujících dojnic. Krmná dávka dojnic byla optimalizována na 105% potřebu NEL a 95% potřebu PDI. Výpočet potřeby NEL a PDI byl proveden podle mléčné užitkovosti, obsahu mléčného tuku, živé hmotnosti a fáze laktační křivky. Výpočet brutto a metabolizovatelné energie byl proveden podle výsledků organických rozborů. Skutečný příjem NEL byl mírně nad vypočítanou hodnotou, skutečný příjem PDI byl s vypočítanou hodnotou vdobré shodě.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B44037" target="_blank" >1B44037: The Conroll of Process of Milk and Chees Quality by the Essencial Amino Acids Supplementation.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a potraviny)
ISBN
80-903142-8-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
118-121
Publisher name
VÚCHS
Place of publication
Rapotín
Event location
Pohořelice
Event date
Mar 23, 2007
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—