All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technological value and nutritional composition of quail eggs

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001676" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001676 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12117.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12117.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologická hodnota a nutriční složení křepelčích vajec

  • Original language description

    Technologická hodnota a nutriční složení vajec byly analyzovány u dvou linií japonských křepelek (HG a LG), které byly dlouhodobě selektovány na tvar růstové křivky bez ovlivnění dospělé hmotnosti. Výsledky prokázaly, že tvar růstové křivky ovlivňuje především technologickou hodnotu a nutriční složení bílku. Relativně rychlý růst bezprostředně před nástupem snášky (typický pro linii HG) byl spojen s nižší produkcí bílku (nižší hmotností bílku), který obsahoval vyšší koncentrací sušiny a bílkovin. To seprojevilo ve vyšší technologické hodnotě bílku (ve vyšších hodnotách Haughových jednotek).

  • Czech name

    Technologická hodnota a nutriční složení křepelčích vajec

  • Czech description

    Technologická hodnota a nutriční složení vajec byly analyzovány u dvou linií japonských křepelek (HG a LG), které byly dlouhodobě selektovány na tvar růstové křivky bez ovlivnění dospělé hmotnosti. Výsledky prokázaly, že tvar růstové křivky ovlivňuje především technologickou hodnotu a nutriční složení bílku. Relativně rychlý růst bezprostředně před nástupem snášky (typický pro linii HG) byl spojen s nižší produkcí bílku (nižší hmotností bílku), který obsahoval vyšší koncentrací sušiny a bílkovin. To seprojevilo ve vyšší technologické hodnotě bílku (ve vyšších hodnotách Haughových jednotek).

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GI - Farm animal breeding and farm animal pedigree breeding

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů