All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of higher dry matter content on the quality evaluation of maize silage

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F12%3A%230001706" target="_blank" >RIV/00027014:_____/12:#0001706 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12151.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/12151.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv obsahu sušiny na kvalitu kukuřičných siláží

  • Original language description

    V prvním experimentu jsme analyzovali 418 vzorků kukuřice na siláž, polovinu v rozmezí 28 ? 34 % sušiny, další polovinu 34 ? 40 %. Vyšší sušina (34 ? 40 %) měla významně (P <0,05) negativní vliv na chemické složení a kvalitu fermentace kukuřičné siláže.Zvyšování sušiny mělo velmi malý vliv na změny obsahu NDF, škrobu a organické hmoty. Zatímco sušina rostla, obsahy NDF, škrobu a organické hmoty byly zhruba na stejné úrovni. Ve skupině vzorků s 34 ? 40 % sušiny byl zaznamenán trend zvyšování pH. Ve druhém pokusu jsme analyzovali 60 vzorků silážní kukuřice se sušinou od 25 do 45 %. Trend ukázal, že zvyšování sušiny má velmi malý vliv na stravitelnost (in sacco) organické hmoty, ale vysoký účinek na stravitelnost vlákniny, ta se snižovala, zatímco DM stoupala.

  • Czech name

    Vliv obsahu sušiny na kvalitu kukuřičných siláží

  • Czech description

    V prvním experimentu jsme analyzovali 418 vzorků kukuřice na siláž, polovinu v rozmezí 28 ? 34 % sušiny, další polovinu 34 ? 40 %. Vyšší sušina (34 ? 40 %) měla významně (P <0,05) negativní vliv na chemické složení a kvalitu fermentace kukuřičné siláže.Zvyšování sušiny mělo velmi malý vliv na změny obsahu NDF, škrobu a organické hmoty. Zatímco sušina rostla, obsahy NDF, škrobu a organické hmoty byly zhruba na stejné úrovni. Ve skupině vzorků s 34 ? 40 % sušiny byl zaznamenán trend zvyšování pH. Ve druhém pokusu jsme analyzovali 60 vzorků silážní kukuřice se sušinou od 25 do 45 %. Trend ukázal, že zvyšování sušiny má velmi malý vliv na stravitelnost (in sacco) organické hmoty, ale vysoký účinek na stravitelnost vlákniny, ta se snižovala, zatímco DM stoupala.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91A240" target="_blank" >QI91A240: Factors influencing nutritive value of corn hybrids and corn ensilages</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    60

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    28-31

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database