All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of selected factors to quality of silage maize

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F14%3A%230002095" target="_blank" >RIV/00027014:_____/14:#0002095 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14142.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/14142.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Faktory ovlivňující kvalitu píce kukuřice

  • Original language description

    Kukuřice setá je významná krmná energetická pícnina, která je součástí krmných dávek přežvýkavců, hlavně skotu, kde tvoří základ celoroční směsné krmné dávky. Pokus se silážní kukuřicí byl založen na jaře 2013. Vyseto bylo 14 hybridů, které byly kategorizovány dle čísla ranosti FAO (rané, středně rané a středně pozdní), způsobu využití (siláž, zrno, kombinované), typu zrna (flint, dent a mezityp) a typu hybridu (stay green, rovnoměrně zrající a rychle zrající). Z výsledů vyplývá, že FAO významně ovlivňovalo podíl palic, obsah vlákniny a stravitelnost NDF. Typ zrna vykázal vliv na podíl palice, stravitelnost NDF a obsah škrobu. Způsob využití ovlivnil všechny sledované parametry mimo obsah NDF, zatímco typ hybridu průkazně neovlivňoval žádný z parametrů. Širší zobecnění výsledků není možné s ohledem na jejich jednoletý charakter i menší rozsah souboru.

  • Czech name

    Faktory ovlivňující kvalitu píce kukuřice

  • Czech description

    Kukuřice setá je významná krmná energetická pícnina, která je součástí krmných dávek přežvýkavců, hlavně skotu, kde tvoří základ celoroční směsné krmné dávky. Pokus se silážní kukuřicí byl založen na jaře 2013. Vyseto bylo 14 hybridů, které byly kategorizovány dle čísla ranosti FAO (rané, středně rané a středně pozdní), způsobu využití (siláž, zrno, kombinované), typu zrna (flint, dent a mezityp) a typu hybridu (stay green, rovnoměrně zrající a rychle zrající). Z výsledů vyplývá, že FAO významně ovlivňovalo podíl palic, obsah vlákniny a stravitelnost NDF. Typ zrna vykázal vliv na podíl palice, stravitelnost NDF a obsah škrobu. Způsob využití ovlivnil všechny sledované parametry mimo obsah NDF, zatímco typ hybridu průkazně neovlivňoval žádný z parametrů. Širší zobecnění výsledků není možné s ohledem na jejich jednoletý charakter i menší rozsah souboru.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2014

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Aktuální témata v pícninářství a trávníkářství 2014

  • ISBN

    978-80-213-2529-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    63-68

  • Publisher name

    ČZU

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Dec 4, 2014

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article