Effect of Substitution of Soybean Meal by Rapeseed Meal on Milk Production and Feed Intake of High-Yielding Dairy Cows
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F15%3A%230002367" target="_blank" >RIV/00027014:_____/15:#0002367 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15203.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/15203.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv náhrady sójového extrahovaného šrotu řepkovým extrahovaným šrotem na mléčnou užitkovost a příjem krmiva vysokoužitkových dojnic
Original language description
Cílem práce bylo ověřit vliv náhrady sójového extrahovaného šrotu řepkovým extrahovaným šrotem v krmné dávce na mléčnou užitkovost a příjem krmiva dojnic. Třicet šest vysokoužitkových dojnic, které byly ve druhém trimestru laktace, bylo rozděleno do dvou skupin. Krmná dávka kontrolní (KON) i pokusné (POK) skupiny měli stejné zastoupení objemných krmiv. Ve směsi doplňkových krmiv u skupiny POK byli sójový extrahovaný šrot a Amino Plus® nahrazeny řepkový extrahovaným šrotem. Příjem sušiny byl lehce snížen u skupiny POK (P < 0,05). Mléčná užitkovost a obsah složek mléka se mezi skupinami nelišily (P > 0,05). Obě skupiny se také nelišily (P > 0,05) v živé hmotnosti a v produkci těkavých mastných kyselin v bachoru. Celkově práce prokázala, že řepkový extrahovaný šrot může být ekonomickou alternativou sójového extrahovaného šrotu.
Czech name
Vliv náhrady sójového extrahovaného šrotu řepkovým extrahovaným šrotem na mléčnou užitkovost a příjem krmiva vysokoužitkových dojnic
Czech description
Cílem práce bylo ověřit vliv náhrady sójového extrahovaného šrotu řepkovým extrahovaným šrotem v krmné dávce na mléčnou užitkovost a příjem krmiva dojnic. Třicet šest vysokoužitkových dojnic, které byly ve druhém trimestru laktace, bylo rozděleno do dvou skupin. Krmná dávka kontrolní (KON) i pokusné (POK) skupiny měli stejné zastoupení objemných krmiv. Ve směsi doplňkových krmiv u skupiny POK byli sójový extrahovaný šrot a Amino Plus® nahrazeny řepkový extrahovaným šrotem. Příjem sušiny byl lehce snížen u skupiny POK (P < 0,05). Mléčná užitkovost a obsah složek mléka se mezi skupinami nelišily (P > 0,05). Obě skupiny se také nelišily (P > 0,05) v živé hmotnosti a v produkci těkavých mastných kyselin v bachoru. Celkově práce prokázala, že řepkový extrahovaný šrot může být ekonomickou alternativou sójového extrahovaného šrotu.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů