Guide for dairy cattle breeder - Livestock picture lexicon
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F16%3AN0000207" target="_blank" >RIV/00027014:_____/16:N0000207 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16205.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/16205.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Průvodce chovatele dojeného skotu - Stájový obrazový lexikon
Original language description
Kniha Průvodce chovatele dojeného skotu - Stájový obrazový lexikon je určena všem chovatelům dojeného skotu, ale i veterinárním lékařům, chovatelským svazům, krajským informačním střediskům, zemědělským poradcům, projektantům, studentům středních odborných škol a univerzit s veterinárním a zemědělským zaměřením včetně odborné veřejnosti, stejně tak i dalším zájemcům o danou problematiku. Poskytuje ucelený přehled o jednotlivých technických a technologických řešeních běžně používaných v našich chovech u různých věkových kategorií dojeného skotu. Tato publikace se může stát účinným nástrojem pro vyvarování se nejčastějších chyb při výstavbě nových stájí, rekonstrukci, úpravě starých stájí nebo jejích částí, resp. při jejich posuzování a hodnocení. Významnou část této publikace tvoří terminologický slovník vybraných pojmů používaných v chovatelské a veterinární praxi. Při zpracování Průvodce chovatele dojeného skotu jsme vycházeli z výsledků řešení vědeckovýzkumných projektů jednotlivých členů autorského kolektivu včetně praktických zkušeností získaných přímo v chovech. Kniha současně poskytuje ucelený návod zásad správné chovatelské praxe, s důrazem na požadavky, související s chovem dojeného skotu ve vztahu k jeho fyziologickým potřebám, zdraví, pohodě jako předpokladu dosažení geneticky daných produkčních a reprodukčních ukazatelů. Znalost a dodržování zootechnických, zoohygienických a veterinárních podmínek chovu dojeného skotu je významným předpokladem produkce jak zdravého plemenného materiálu, tak i zdravotně nezávadných a biologicky plnohodnotných surovin a potravin živočišného původu jako jednoho z významných ukazatelů konkurenceschopnosti a ekonomické rentability chovu.
Czech name
Průvodce chovatele dojeného skotu - Stájový obrazový lexikon
Czech description
Kniha Průvodce chovatele dojeného skotu - Stájový obrazový lexikon je určena všem chovatelům dojeného skotu, ale i veterinárním lékařům, chovatelským svazům, krajským informačním střediskům, zemědělským poradcům, projektantům, studentům středních odborných škol a univerzit s veterinárním a zemědělským zaměřením včetně odborné veřejnosti, stejně tak i dalším zájemcům o danou problematiku. Poskytuje ucelený přehled o jednotlivých technických a technologických řešeních běžně používaných v našich chovech u různých věkových kategorií dojeného skotu. Tato publikace se může stát účinným nástrojem pro vyvarování se nejčastějších chyb při výstavbě nových stájí, rekonstrukci, úpravě starých stájí nebo jejích částí, resp. při jejich posuzování a hodnocení. Významnou část této publikace tvoří terminologický slovník vybraných pojmů používaných v chovatelské a veterinární praxi. Při zpracování Průvodce chovatele dojeného skotu jsme vycházeli z výsledků řešení vědeckovýzkumných projektů jednotlivých členů autorského kolektivu včetně praktických zkušeností získaných přímo v chovech. Kniha současně poskytuje ucelený návod zásad správné chovatelské praxe, s důrazem na požadavky, související s chovem dojeného skotu ve vztahu k jeho fyziologickým potřebám, zdraví, pohodě jako předpokladu dosažení geneticky daných produkčních a reprodukčních ukazatelů. Znalost a dodržování zootechnických, zoohygienických a veterinárních podmínek chovu dojeného skotu je významným předpokladem produkce jak zdravého plemenného materiálu, tak i zdravotně nezávadných a biologicky plnohodnotných surovin a potravin živočišného původu jako jednoho z významných ukazatelů konkurenceschopnosti a ekonomické rentability chovu.
Classification
Type
B - Specialist book
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1530058" target="_blank" >QJ1530058: Creating a system for evaluation of biosecurity, welfare and health of farm animals for the production of health friendly foodstaffs of animal origin</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
978-80-7403-153-3
Number of pages
323
Publisher name
Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.
Place of publication
Praha Uhříněves
UT code for WoS book
—