All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Measurement Acidity in Rumen Using a Special Bolus

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000150" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000150 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/17152.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17152.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Měření kyselosti v bachoru pomocí speciálního bolusu

  • Original language description

    V bachoru dojnic probíhají složité procesy trávení, při nichž vznikají kyseliny, které zvyšují celkovou kyselost. Pokud překročí obsah kyselin v bachoru určitou mez a pH klesne pod 5,8 (Mottram et. al. 2008), může nastat tzv. acidóza, která může negativně ovlivnit příjem krmiva, produkci i kvalitu mléka a celkový zdravotní stav zvířat, včetně nemocí končetin (laminitis). Riziko acidózy lze snížit vyšším zastoupením fyzikálně efektivní neutrálně detergentní vlákniny (peNDF). Kyselost v bachoru lze zjistit pomocí sondy eCOW, stabilně umístěné v bachoru (Phillips et al. 2010). Tento způsob kontinuálního měření pH uvnitř bachoru poprvé představili autoři systému Mottram et. al. (2008).Cílem práce bylo s využitím speciální bachorové sondy eCOW popsat průběh pH v bachoru u dojnic krmených různými krmnými dávkami na hranici rizika acidózy.

  • Czech name

    Měření kyselosti v bachoru pomocí speciálního bolusu

  • Czech description

    V bachoru dojnic probíhají složité procesy trávení, při nichž vznikají kyseliny, které zvyšují celkovou kyselost. Pokud překročí obsah kyselin v bachoru určitou mez a pH klesne pod 5,8 (Mottram et. al. 2008), může nastat tzv. acidóza, která může negativně ovlivnit příjem krmiva, produkci i kvalitu mléka a celkový zdravotní stav zvířat, včetně nemocí končetin (laminitis). Riziko acidózy lze snížit vyšším zastoupením fyzikálně efektivní neutrálně detergentní vlákniny (peNDF). Kyselost v bachoru lze zjistit pomocí sondy eCOW, stabilně umístěné v bachoru (Phillips et al. 2010). Tento způsob kontinuálního měření pH uvnitř bachoru poprvé představili autoři systému Mottram et. al. (2008).Cílem práce bylo s využitím speciální bachorové sondy eCOW popsat průběh pH v bachoru u dojnic krmených různými krmnými dávkami na hranici rizika acidózy.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510391" target="_blank" >QJ1510391: Reduce of risks associated with nutrition of cattle with high performance</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů