Production disease - causes and impact of production efficiency
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F18%3AN0000285" target="_blank" >RIV/00027014:_____/18:N0000285 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://vuzv.cz/_privat/18285.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/18285.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Produkční choroby dojnic - příčiny a ovlivnění efektivity výroby
Original language description
Článek uvádí prevalenci produkčních chorob dojnic plemene H ve 12 vybraných chovech s vysokou produkcí mléka a to s ohledem na fázi mezidobí. Ze sledování vyplývá, že nejrizikovějším obdobím krav je tranzitní období. V tomto období vznikají nejvyšší přímé i nepřímé ekonomické ztráty. U vysokobřezích krav se především vyskytovaly karenční stavy - ( karence fosforu, selenu, mědi, vitaminu E, vitaminu A a beta-karotenu). V poporodním období to byla hypokalcémie, hypofosforémie, hypokalémie, steatóza jater, ketóza, přetrvávaly karence stopových prvků a vitaminů, vyskytovaly se metritidy, mastitid, dislokace slezu, acidózy bachorového obsahu ( SARA) a laminitidy.
Czech name
Produkční choroby dojnic - příčiny a ovlivnění efektivity výroby
Czech description
Článek uvádí prevalenci produkčních chorob dojnic plemene H ve 12 vybraných chovech s vysokou produkcí mléka a to s ohledem na fázi mezidobí. Ze sledování vyplývá, že nejrizikovějším obdobím krav je tranzitní období. V tomto období vznikají nejvyšší přímé i nepřímé ekonomické ztráty. U vysokobřezích krav se především vyskytovaly karenční stavy - ( karence fosforu, selenu, mědi, vitaminu E, vitaminu A a beta-karotenu). V poporodním období to byla hypokalcémie, hypofosforémie, hypokalémie, steatóza jater, ketóza, přetrvávaly karence stopových prvků a vitaminů, vyskytovaly se metritidy, mastitid, dislokace slezu, acidózy bachorového obsahu ( SARA) a laminitidy.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH81309" target="_blank" >QH81309: OPTIMALIZATION OF NUTRITION AND BREED IN DAIRY COWS UNDER CONDITIONS OF AGRICULTURAL POLICIES OF EU</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů