All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Comparison of qualitative parameters of alfalfa in the system of determination by chemical and AgriNIRs analysis

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000282" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000282 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/19279.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19279.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Porovnání kvalitativních parametrů vojtěšky v systému stanovení chemickou analýzou a analýzou AgriNIRs

  • Original language description

    Vysoké nároky na kvalitu krmiv v precizním zemědělství je obtížné plnit pouze prostřednictvím klasických analytických metod. Na lokalitách Troubsko a Hrušovany nad Jevišovkou byla v roce 2018 v poloprovozních pokusech hodnocena řezanka vojtěšky seté z hlediska nutričních hodnot. Z těchto lokalit byly ve 4 sečích odebírány vzorky řezanky a v laboratořích stanoveny nutriční hodnoty (sušina, NL, NDF, ADF, popeloviny) pomocí chemických a NIRs analýz. Cílem projektu je zlepšit stávající systémy a technologie výroby kvalitní píce rozšířením prvků precizního zemědělství v oblasti pěstování vojtěšky seté a její využití ve výživě skotu.

  • Czech name

    Porovnání kvalitativních parametrů vojtěšky v systému stanovení chemickou analýzou a analýzou AgriNIRs

  • Czech description

    Vysoké nároky na kvalitu krmiv v precizním zemědělství je obtížné plnit pouze prostřednictvím klasických analytických metod. Na lokalitách Troubsko a Hrušovany nad Jevišovkou byla v roce 2018 v poloprovozních pokusech hodnocena řezanka vojtěšky seté z hlediska nutričních hodnot. Z těchto lokalit byly ve 4 sečích odebírány vzorky řezanky a v laboratořích stanoveny nutriční hodnoty (sušina, NL, NDF, ADF, popeloviny) pomocí chemických a NIRs analýz. Cílem projektu je zlepšit stávající systémy a technologie výroby kvalitní píce rozšířením prvků precizního zemědělství v oblasti pěstování vojtěšky seté a její využití ve výživě skotu.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1810137" target="_blank" >QK1810137: Application of precision farming in the whole process, from the production of silages to the feeding of cattle</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    67

  • Issue of the periodical within the volume

    12/2019, vědecká příloha

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    3-6

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database