All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technology of Shredlage and Milk Performance

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F21%3AN0000124" target="_blank" >RIV/00027014:_____/21:N0000124 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/21119.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/21119.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie shredlage a mléčná užitkovost

  • Original language description

    Kukuřičná siláž má mimořádný význam ve výživě dojnic a skotu ve výkrmu. Pro její kvalitu je zásadní podíl klasu, ve kterém je obsaženo cca 65 % živin, přičemž koncentrace energie v něm dosahuje 8,0-8,2 MJ NEL/kg sušiny. Kukuřičná siláž společně s travními, vojtěškovými či jetelovými senážemi rozhoduje o struktuře krmné dávky a následně i o fyziologické funkci trávicího ústrojí zvířete. Technologie sklizně kukuřice souvisí se strukturou silážované kukuřice, resp. s množstvím efektivní vlákniny v dietě. V posledních letech se z USA do Evropy dostala nová technologie sklizně kukuřice na siláž, označovaná jako „Shredlage". Jejím cílem je rozdrtit kukuřičná zrna (min. 85 % zrna nejméně na 4, ale i 8 částí) a zároveň nařezat stonky kukuřice podélně. Dochází tak k větší expozici vnitřku buněk pro fermentaci a mikrobiální aktivitu v bachoru. Vzhledem k delší řezance siláže „Shredlage“ a vyššímu podílu fyzikálně efektivní vlákniny lze zajistit dobrou strukturu diety i při vyšším podílu kukuřičné siláže v krmné dávce.

  • Czech name

    Technologie shredlage a mléčná užitkovost

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Lazarové dni výživy a veterinárnej dietetiky XIV.

  • ISBN

    978-80-8077-711-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    51-54

  • Publisher name

    University of Veterinary Medicine and Pharmacy in Košice

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

    Košice

  • Event date

    Aug 9, 2021

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article