All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Controlled thawing of foods

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F00%3A00000015" target="_blank" >RIV/00027022:_____/00:00000015 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Řízené rozmrazování potravin

  • Original language description

    Byly sledovány různé způsoby rozmrazování modelového materiálu pro porovnání doby rozmrazování při splnění podmínky, že povrchová teplota vzorku nepřesáhne teplotu 15°C. Nejkratší průměrná doba byla při rozmrazování parou ve vakuu podle zvoleného režimu18,4 do 29 min. Při odpařování páry z volné hladiny při režimu rozmrazování s teplotou vody nad bodem varu byly při daném vakuu průměrné doby rozmrazování od 30,5 do 35 minut, při režimu s teplotou vody pod bodem varu při daném vakuu kolem 49 minut. Přihorkovzdušném ohřevu byly průměrné doby rozmrazování pro oba režimy (50 a 70°C) přibližně stejné (52,1 a 53,6 min). Při mikrovlnném ohřevu byly doby rozmrazování závislé na na výkonu mikrovlnného zařízení. Při regulačním stupni I bylo rozmrazení dosaženoza 28,9 min a při stupni "rozmrazování" proces trvalo 34,4 min.

  • Czech name

    Řízené rozmrazování potravin

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EP0960006260" target="_blank" >EP0960006260: Modelling of heat exposition and processing of foods during food chain as a tool of risk assesment for method HACCP</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2000

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech J. Food Sciences

  • ISSN

    1211-1800

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2000

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database