Controlled thawing of foods
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F00%3A00000015" target="_blank" >RIV/00027022:_____/00:00000015 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Řízené rozmrazování potravin
Original language description
Byly sledovány různé způsoby rozmrazování modelového materiálu pro porovnání doby rozmrazování při splnění podmínky, že povrchová teplota vzorku nepřesáhne teplotu 15°C. Nejkratší průměrná doba byla při rozmrazování parou ve vakuu podle zvoleného režimu18,4 do 29 min. Při odpařování páry z volné hladiny při režimu rozmrazování s teplotou vody nad bodem varu byly při daném vakuu průměrné doby rozmrazování od 30,5 do 35 minut, při režimu s teplotou vody pod bodem varu při daném vakuu kolem 49 minut. Přihorkovzdušném ohřevu byly průměrné doby rozmrazování pro oba režimy (50 a 70°C) přibližně stejné (52,1 a 53,6 min). Při mikrovlnném ohřevu byly doby rozmrazování závislé na na výkonu mikrovlnného zařízení. Při regulačním stupni I bylo rozmrazení dosaženoza 28,9 min a při stupni "rozmrazování" proces trvalo 34,4 min.
Czech name
Řízené rozmrazování potravin
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EP0960006260" target="_blank" >EP0960006260: Modelling of heat exposition and processing of foods during food chain as a tool of risk assesment for method HACCP</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2000
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Czech J. Food Sciences
ISSN
1211-1800
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2000
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—