Nutritive evaluation of less known wheat sorts
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F02%3A00000071" target="_blank" >RIV/00027022:_____/02:00000071 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nutriční hodnocení méně známých druhů pšenice
Original language description
V období 2 let byly sledovány nutriční parametry méně známých odrůd pšenice (jednozrná pšenice, dvouzrná pšenice a špalda). Bly zjištěny dva genotypy u každé odrůdy. Byl určeno složení obsažených vitaminů, tuků a aminokyselin, minerálů a stopových prvkůa jejich obsah v jednotlivých vzorcích. Nebyly zjištěny výrazné rozdíly mezi jednotlivými odrůdami. Špalda, jednozrnná pšenice, dvo zrná pšenice nevykázaly z hlediska nutričních faktorů významné rozdíly v druzích či genotypech.
Czech name
Nutriční hodnocení méně známých druhů pšenice
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QD0057" target="_blank" >QD0057: Diverzity of underutized cereals and pseudocereals and its use in sustainable agriculture and in healthy food production</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-902671-5-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
172-176
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 29, 2002
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—