Equipment for high pressure treatment
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F04%3A00010012" target="_blank" >RIV/00027022:_____/04:00010012 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zařízení pro realizaci vysokotlakých technologií
Original language description
Podstatou vynálezu je to, že mezi součástmi nádoby s významnější tepelnou kapacitou a s minimálním nárůstem teploty při kompresi a zpracovávanými materiály jsou vytvořeny nebo umístěny vrstvy, které mají při kompresi 0.6 až 4 x vyšší nárůst teploty než zpracovávané materiály, dále vrstvy. Jedná se o vrstvy sestávající například z plastů, olejů a dalších látek s výrazným nárůstem teploty při kompresi a o jejich kombinace, například plast-olej, emulze voda-olej. Vrstvy jsou zpravidla upraveny tak, aby omezovaly konvekci a měly i nezanedbatelný tepelný odpor. Vrstvy podle tohoto technického řešení mohou být s výhodou vytvořeny u vnitřních stěn nádoby, mohou být s výhodou vloženy do vsádkového koše a na jeho stěny. Může jít i o kombinace těchto způsobů. Tím se zajistí minimalizace rozdílů v teplotní historii v různých místech zpracovávaných materiálů.
Czech name
Zařízení pro realizaci vysokotlakých technologií
Czech description
Podstatou vynálezu je to, že mezi součástmi nádoby s významnější tepelnou kapacitou a s minimálním nárůstem teploty při kompresi a zpracovávanými materiály jsou vytvořeny nebo umístěny vrstvy, které mají při kompresi 0.6 až 4 x vyšší nárůst teploty než zpracovávané materiály, dále vrstvy. Jedná se o vrstvy sestávající například z plastů, olejů a dalších látek s výrazným nárůstem teploty při kompresi a o jejich kombinace, například plast-olej, emulze voda-olej. Vrstvy jsou zpravidla upraveny tak, aby omezovaly konvekci a měly i nezanedbatelný tepelný odpor. Vrstvy podle tohoto technického řešení mohou být s výhodou vytvořeny u vnitřních stěn nádoby, mohou být s výhodou vloženy do vsádkového koše a na jeho stěny. Může jít i o kombinace těchto způsobů. Tím se zajistí minimalizace rozdílů v teplotní historii v různých místech zpracovávaných materiálů.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
15239
Publisher
—
Publisher name
—
Place of publication
—
Publication country
—
Date of acceptance
Aug 17, 2005
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Method of use
—
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence