All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

SOP : Determination of cocoa butter equivalents addition in milk chocolate - dermination of triglycerides by gas chromatography

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F04%3A8P007609" target="_blank" >RIV/00027022:_____/04:8P007609 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    SOP : Určení přídavků ekvivalentů kakaového másla do mléčných čokolád - stanovení triacylglycerolů metodou plynové chromatografie

  • Original language description

    V mléčných čokoládách je Vyhláškou MZe č. 76/2003 povolen maximální 5% přídavek šesti speciálních ekvivalentů kakaového másla (CBE), resp. jejich směsí. Určí se na základě rozdílu obsahů tří nejdůležitějších triacylglycerolů s uhlíkovými čísly C50, C52 aC54 v čokoládě a v mléčném tuku stanovených plynovou chromatografií. Pro mléčnou čokoládu bez CBE platí vztah C50=a-bC54. Vyšší vypočtená hodnota C50 indikuje přídavek CBE. Dále byl navržen a interně validován postup pro stanovení aktuálního přídavku CBE do mléčné čokolády.

  • Czech name

    SOP : Určení přídavků ekvivalentů kakaového másla do mléčných čokolád - stanovení triacylglycerolů metodou plynové chromatografie

  • Czech description

    V mléčných čokoládách je Vyhláškou MZe č. 76/2003 povolen maximální 5% přídavek šesti speciálních ekvivalentů kakaového másla (CBE), resp. jejich směsí. Určí se na základě rozdílu obsahů tří nejdůležitějších triacylglycerolů s uhlíkovými čísly C50, C52 aC54 v čokoládě a v mléčném tuku stanovených plynovou chromatografií. Pro mléčnou čokoládu bez CBE platí vztah C50=a-bC54. Vyšší vypočtená hodnota C50 indikuje přídavek CBE. Dále byl navržen a interně validován postup pro stanovení aktuálního přídavku CBE do mléčné čokolády.

Classification

  • Type

    X - Unclassified

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QC1111" target="_blank" >QC1111: Analytical methods for detection of adulteration (authenticity) of selected foods.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů