Use of GC-MS/SPME in analyse at fruit destilation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A01%3A_3318" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:01:_3318 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/25154648:_____/05:01:_3318 RIV/69525137:_____/05:01:_3318 RIV/49971361:_____/05:01:_3318
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití GC-MS/SPME pri analýze ovocných destilátu
Original language description
Cílem naší práce bylo u vzorku stejného druhu ovocných destilátu identifikovat a kvantifikovat aromatické látky, které by mohly být specifické pro jednotlivé ovocné druhy. Pro zakoncentrování stopových aromatických látek, které by mohly komplexneji charakterizovat jednotlivé druhove odlišné ovocné destiláty jsme využily mikroextrakce na pevnou fázi (SPME- Solid Phase Micro Extraction). K identifikaci jednotlivých vyextrahovaných komponent jsme použili plynové chromatografie s hmotnostní detekcí. Byly identifikovány analyty, které by potenciálne mohly sloužit k charakterizaci jednotlivých druhu ovocných destilátu. Byly stanoveny látky, které se vyskytují ve všech druzích destilátu, látky, které se vyskytují ve vetšine destilátu a látky, které by bylo možno oznacit za specifické pro urcité druhy destilátu. Aromatické látky byly identifikovány porovnáním s knihovnou spekter NIST.
Czech name
Využití GC-MS/SPME pri analýze ovocných destilátu
Czech description
Cílem naší práce bylo u vzorku stejného druhu ovocných destilátu identifikovat a kvantifikovat aromatické látky, které by mohly být specifické pro jednotlivé ovocné druhy. Pro zakoncentrování stopových aromatických látek, které by mohly komplexneji charakterizovat jednotlivé druhove odlišné ovocné destiláty jsme využily mikroextrakce na pevnou fázi (SPME- Solid Phase Micro Extraction). K identifikaci jednotlivých vyextrahovaných komponent jsme použili plynové chromatografie s hmotnostní detekcí. Byly identifikovány analyty, které by potenciálne mohly sloužit k charakterizaci jednotlivých druhu ovocných destilátu. Byly stanoveny látky, které se vyskytují ve všech druzích destilátu, látky, které se vyskytují ve vetšine destilátu a látky, které by bylo možno oznacit za specifické pro urcité druhy destilátu. Aromatické látky byly identifikovány porovnáním s knihovnou spekter NIST.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF3288" target="_blank" >QF3288: The formation of markers database for determination of the genuineness and authenticity of fruit spirits.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Využití GC-MS/SPME pri analýze ovocných destilátu
ISBN
1336-7242
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
1
Pages from-to
137-137
Publisher name
57. zjazd chemických spolecností
Place of publication
—
Event location
Slovensko
Event date
Jan 1, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—