All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of GC-MS/SPME in analyse at fruit destilation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A01%3A_3318" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:01:_3318 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/25154648:_____/05:01:_3318 RIV/69525137:_____/05:01:_3318 RIV/49971361:_____/05:01:_3318

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití GC-MS/SPME pri analýze ovocných destilátu

  • Original language description

    Cílem naší práce bylo u vzorku stejného druhu ovocných destilátu identifikovat a kvantifikovat aromatické látky, které by mohly být specifické pro jednotlivé ovocné druhy. Pro zakoncentrování stopových aromatických látek, které by mohly komplexneji charakterizovat jednotlivé druhove odlišné ovocné destiláty jsme využily mikroextrakce na pevnou fázi (SPME- Solid Phase Micro Extraction). K identifikaci jednotlivých vyextrahovaných komponent jsme použili plynové chromatografie s hmotnostní detekcí. Byly identifikovány analyty, které by potenciálne mohly sloužit k charakterizaci jednotlivých druhu ovocných destilátu. Byly stanoveny látky, které se vyskytují ve všech druzích destilátu, látky, které se vyskytují ve vetšine destilátu a látky, které by bylo možno oznacit za specifické pro urcité druhy destilátu. Aromatické látky byly identifikovány porovnáním s knihovnou spekter NIST.

  • Czech name

    Využití GC-MS/SPME pri analýze ovocných destilátu

  • Czech description

    Cílem naší práce bylo u vzorku stejného druhu ovocných destilátu identifikovat a kvantifikovat aromatické látky, které by mohly být specifické pro jednotlivé ovocné druhy. Pro zakoncentrování stopových aromatických látek, které by mohly komplexneji charakterizovat jednotlivé druhove odlišné ovocné destiláty jsme využily mikroextrakce na pevnou fázi (SPME- Solid Phase Micro Extraction). K identifikaci jednotlivých vyextrahovaných komponent jsme použili plynové chromatografie s hmotnostní detekcí. Byly identifikovány analyty, které by potenciálne mohly sloužit k charakterizaci jednotlivých druhu ovocných destilátu. Byly stanoveny látky, které se vyskytují ve všech druzích destilátu, látky, které se vyskytují ve vetšine destilátu a látky, které by bylo možno oznacit za specifické pro urcité druhy destilátu. Aromatické látky byly identifikovány porovnáním s knihovnou spekter NIST.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3288" target="_blank" >QF3288: The formation of markers database for determination of the genuineness and authenticity of fruit spirits.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Využití GC-MS/SPME pri analýze ovocných destilátu

  • ISBN

    1336-7242

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    1

  • Pages from-to

    137-137

  • Publisher name

    57. zjazd chemických spolecností

  • Place of publication

  • Event location

    Slovensko

  • Event date

    Jan 1, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article