All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Isomeration of lactose to lactulose in basic condition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A8P000789" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:8P000789 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Izomerace laktosy na laktulosu v alkalickém prostředí

  • Original language description

    Byla studována izomerace laktosy na laktulosu s přídavkem hydroxidu vápenatého nebo na silně basických ionexech. Dosažené výsledky ukazují, že 1) Izomerace s hydroxidem vápenatým je rychlejší a má vyšší produkci a výtěžnost laktulosy. Výsledná reakční směs má hnědou barvu s vysokým obsahem solí. 2)Průběh izomerace na silně basických ionexech je pomalejší, produkce a výtěžnost laktulosy jsou nižší.Výsledná reakční směs je bezbarvá s nízkým obsahem solí.

  • Czech name

    Izomerace laktosy na laktulosu v alkalickém prostředí

  • Czech description

    Byla studována izomerace laktosy na laktulosu s přídavkem hydroxidu vápenatého nebo na silně basických ionexech. Dosažené výsledky ukazují, že 1) Izomerace s hydroxidem vápenatým je rychlejší a má vyšší produkci a výtěžnost laktulosy. Výsledná reakční směs má hnědou barvu s vysokým obsahem solí. 2)Průběh izomerace na silně basických ionexech je pomalejší, produkce a výtěžnost laktulosy jsou nižší.Výsledná reakční směs je bezbarvá s nízkým obsahem solí.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF4011" target="_blank" >QF4011: Utilization of whey enriched with lactulose using isomeration of lactose that is present in whey, for producion of functional foods.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků, XXXVI Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-86909-01-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    97-100

  • Publisher name

    neuveden

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    Jan 1, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article