Isomeration of lactose to lactulose in basic condition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A8P000789" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:8P000789 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Izomerace laktosy na laktulosu v alkalickém prostředí
Original language description
Byla studována izomerace laktosy na laktulosu s přídavkem hydroxidu vápenatého nebo na silně basických ionexech. Dosažené výsledky ukazují, že 1) Izomerace s hydroxidem vápenatým je rychlejší a má vyšší produkci a výtěžnost laktulosy. Výsledná reakční směs má hnědou barvu s vysokým obsahem solí. 2)Průběh izomerace na silně basických ionexech je pomalejší, produkce a výtěžnost laktulosy jsou nižší.Výsledná reakční směs je bezbarvá s nízkým obsahem solí.
Czech name
Izomerace laktosy na laktulosu v alkalickém prostředí
Czech description
Byla studována izomerace laktosy na laktulosu s přídavkem hydroxidu vápenatého nebo na silně basických ionexech. Dosažené výsledky ukazují, že 1) Izomerace s hydroxidem vápenatým je rychlejší a má vyšší produkci a výtěžnost laktulosy. Výsledná reakční směs má hnědou barvu s vysokým obsahem solí. 2)Průběh izomerace na silně basických ionexech je pomalejší, produkce a výtěžnost laktulosy jsou nižší.Výsledná reakční směs je bezbarvá s nízkým obsahem solí.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QF4011" target="_blank" >QF4011: Utilization of whey enriched with lactulose using isomeration of lactose that is present in whey, for producion of functional foods.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků, XXXVI Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-86909-01-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
97-100
Publisher name
neuveden
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
Jan 1, 2005
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—