Pilot unit for food decontamination by using ozonized water
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000119" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000119 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Čtvrtprovozní aparatura na dekontaminaci potravin pomocí ozonové vody
Original language description
Zařízení je schopné vyrábět 2 g ozonu za 1 hodinu. Ozon je přisáván pomocí injektoru do okruhu, kde proudí prací voda. Pomocí statických směšovačů se ozon zamíchává postupně do vody a rozpouští se v ní. Je zde zásobník, kde se ozonová voda postupně akumuluje. Systém je opatřen chladícím agregátem vody. Aby bylo dosaženo co největší koncentrace ozonu ve vodě, musí mít voda co nejnižší teplotu. Ozonová voda je pak pomocí pomocného čerpadla vháněna do oplachovací nádrže.
Czech name
Čtvrtprovozní aparatura na dekontaminaci potravin pomocí ozonové vody
Czech description
Zařízení je schopné vyrábět 2 g ozonu za 1 hodinu. Ozon je přisáván pomocí injektoru do okruhu, kde proudí prací voda. Pomocí statických směšovačů se ozon zamíchává postupně do vody a rozpouští se v ní. Je zde zásobník, kde se ozonová voda postupně akumuluje. Systém je opatřen chladícím agregátem vody. Aby bylo dosaženo co největší koncentrace ozonu ve vodě, musí mít voda co nejnižší teplotu. Ozonová voda je pak pomocí pomocného čerpadla vháněna do oplachovací nádrže.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91B094" target="_blank" >QI91B094: Grape juices from given sort of vine with health benefit</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
OZO1-HALA
Numerical identification
—
Technical parameters
Funkční model zařízení slouží k dalšímu výzkumu v organizaci.
Economical parameters
Úspora nákladů na zakoupení zahraniční aparatury specializované na ošetřování povrchu potravin ozonizovanou vodou.
Application category by cost
—
Owner IČO
00027022
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—