Device for processing combined protein under water surface
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F10%3A00000164" target="_blank" >RIV/00027022:_____/10:00000164 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zařízení na zpracování kombinované bílkoviny pod hladinou vody
Original language description
Podstata technického řešení spočívá v tom, že polotovar je dávkován do vody o teplotě nižší, než je teplota stabilizační, ale taková, která umožní částečné uzavření povrchu dávkovaného polotovaru 1.stabilizaci. Takto připravený polotovar lze pod vodní hladinou speciálním zařízením tvarovat (například do tvaru nepravidelného plátku). Při tom speciální zařízení zajišťuje udržení vytvořeného tvaru pod hladinou do ukončení 2.stabilizace a současně jej odsouvá z místa, kde byl vložen polotovar do místa vodního proudu o teplotě 70-100°C, v kterém se tvar po uvolnění z tvarovacího zařízení definitivně stabilizuje. Výkon zařízení je ovlivňován rychlostí vkládání polotovaru, počtem tvarovacích míst, způsobem vytváření tvaru a jeho velikostí resp. maximální tloušťkou výrobku vzhledem k potřebné době na konečnou stabilizaci. Celé zařízení je nutno samozřejmě regulovat. Pro zařízení tohoto typu, určených pro větší výkony, je možné dávkovat do vícenásobných tvarovacích elementů.
Czech name
Zařízení na zpracování kombinované bílkoviny pod hladinou vody
Czech description
Podstata technického řešení spočívá v tom, že polotovar je dávkován do vody o teplotě nižší, než je teplota stabilizační, ale taková, která umožní částečné uzavření povrchu dávkovaného polotovaru 1.stabilizaci. Takto připravený polotovar lze pod vodní hladinou speciálním zařízením tvarovat (například do tvaru nepravidelného plátku). Při tom speciální zařízení zajišťuje udržení vytvořeného tvaru pod hladinou do ukončení 2.stabilizace a současně jej odsouvá z místa, kde byl vložen polotovar do místa vodního proudu o teplotě 70-100°C, v kterém se tvar po uvolnění z tvarovacího zařízení definitivně stabilizuje. Výkon zařízení je ovlivňován rychlostí vkládání polotovaru, počtem tvarovacích míst, způsobem vytváření tvaru a jeho velikostí resp. maximální tloušťkou výrobku vzhledem k potřebné době na konečnou stabilizaci. Celé zařízení je nutno samozřejmě regulovat. Pro zařízení tohoto typu, určených pro větší výkony, je možné dávkovat do vícenásobných tvarovacích elementů.
Classification
Type
G<sub>prot</sub> - Prototype
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B06172" target="_blank" >2B06172: Safe and quality foods focused on the overweight reduction.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
UV 19640
Numerical identification
—
Technical parameters
prodej užitného vzoru č. 19640 za účelem výroby (realizace), kupní smlouva č.16/10 uzavřena mezi VÚPP a SUNFOOD s.r.o. dne 7.5. 2010
Economical parameters
Zařízení umožní výrobu nové potraviny -sojovo-bílkového plátku( 2 druhů), čímž se zvýší objem výroby u výrobce o 20%.
Application category by cost
—
Owner IČO
25949411
Owner name
SUNFOOD s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—