All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Device for processing combined protein under water surface

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F10%3A00000164" target="_blank" >RIV/00027022:_____/10:00000164 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zařízení na zpracování kombinované bílkoviny pod hladinou vody

  • Original language description

    Podstata technického řešení spočívá v tom, že polotovar je dávkován do vody o teplotě nižší, než je teplota stabilizační, ale taková, která umožní částečné uzavření povrchu dávkovaného polotovaru 1.stabilizaci. Takto připravený polotovar lze pod vodní hladinou speciálním zařízením tvarovat (například do tvaru nepravidelného plátku). Při tom speciální zařízení zajišťuje udržení vytvořeného tvaru pod hladinou do ukončení 2.stabilizace a současně jej odsouvá z místa, kde byl vložen polotovar do místa vodního proudu o teplotě 70-100°C, v kterém se tvar po uvolnění z tvarovacího zařízení definitivně stabilizuje. Výkon zařízení je ovlivňován rychlostí vkládání polotovaru, počtem tvarovacích míst, způsobem vytváření tvaru a jeho velikostí resp. maximální tloušťkou výrobku vzhledem k potřebné době na konečnou stabilizaci. Celé zařízení je nutno samozřejmě regulovat. Pro zařízení tohoto typu, určených pro větší výkony, je možné dávkovat do vícenásobných tvarovacích elementů.

  • Czech name

    Zařízení na zpracování kombinované bílkoviny pod hladinou vody

  • Czech description

    Podstata technického řešení spočívá v tom, že polotovar je dávkován do vody o teplotě nižší, než je teplota stabilizační, ale taková, která umožní částečné uzavření povrchu dávkovaného polotovaru 1.stabilizaci. Takto připravený polotovar lze pod vodní hladinou speciálním zařízením tvarovat (například do tvaru nepravidelného plátku). Při tom speciální zařízení zajišťuje udržení vytvořeného tvaru pod hladinou do ukončení 2.stabilizace a současně jej odsouvá z místa, kde byl vložen polotovar do místa vodního proudu o teplotě 70-100°C, v kterém se tvar po uvolnění z tvarovacího zařízení definitivně stabilizuje. Výkon zařízení je ovlivňován rychlostí vkládání polotovaru, počtem tvarovacích míst, způsobem vytváření tvaru a jeho velikostí resp. maximální tloušťkou výrobku vzhledem k potřebné době na konečnou stabilizaci. Celé zařízení je nutno samozřejmě regulovat. Pro zařízení tohoto typu, určených pro větší výkony, je možné dávkovat do vícenásobných tvarovacích elementů.

Classification

  • Type

    G<sub>prot</sub> - Prototype

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B06172" target="_blank" >2B06172: Safe and quality foods focused on the overweight reduction.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    UV 19640

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    prodej užitného vzoru č. 19640 za účelem výroby (realizace), kupní smlouva č.16/10 uzavřena mezi VÚPP a SUNFOOD s.r.o. dne 7.5. 2010

  • Economical parameters

    Zařízení umožní výrobu nové potraviny -sojovo-bílkového plátku( 2 druhů), čímž se zvýší objem výroby u výrobce o 20%.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    25949411

  • Owner name

    SUNFOOD s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page