All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Pressurized fruit-vegetable juice (celeriac)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F11%3A00000239" target="_blank" >RIV/00027022:_____/11:00000239 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26722861:_____/11:2R000005

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Tlakovaná ovocno-zeleninová šťáva (celer)

  • Original language description

    Obsahem užitného vzoru je návrh nových směsných ovocno-zeleninových šťáv na bázi celeru ošetřené vysokým tlakem. Laboratorně vyrobené šťávy byly senzoricky hodnoceny a byly u nich stanoveny základní složení, obsah celkových polyfenolů a kyseliny askorbové a antioxidační aktivita. Vyrobené šťávy byly ošetřeny vysokým tlakem (410 MPa). Tento způsob ošetření zachovává nutričně významné látky, ale poškozuje buněčné struktury mikroorganismů do té míry, že mikroorganismy nejsou schopné růst do konce doby použitelnosti.

  • Czech name

    Tlakovaná ovocno-zeleninová šťáva (celer)

  • Czech description

    Obsahem užitného vzoru je návrh nových směsných ovocno-zeleninových šťáv na bázi celeru ošetřené vysokým tlakem. Laboratorně vyrobené šťávy byly senzoricky hodnoceny a byly u nich stanoveny základní složení, obsah celkových polyfenolů a kyseliny askorbové a antioxidační aktivita. Vyrobené šťávy byly ošetřeny vysokým tlakem (410 MPa). Tento způsob ošetření zachovává nutričně významné látky, ale poškozuje buněčné struktury mikroorganismů do té míry, že mikroorganismy nejsou schopné růst do konce doby použitelnosti.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: New methods and processing of agricultural raw material use for functional foods conception</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    22036

  • Publisher

    CZ001 -

  • Publisher name

    Industrial Property Office

  • Place of publication

    Prague

  • Publication country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o. Beskyd Fryčovice, a.s.

  • Method of use

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence