Introduction to food Mythology
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F12%3A00000368" target="_blank" >RIV/00027022:_____/12:00000368 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Úvod do potravinové mytologie. (článek v časopise Potravinářská revue 2012/6 21-22, ISSN 1801-9102)
Original language description
Jsou vysvětleny kořeny vzniků potravinových mýtů, jejich pozadí a zdroje. Na příkladech mýtů o margarinech, jogurtech, strojně odděleného masa, citrónu jako antikancerogenu a dalších potravin se odhaluje mechanismus vzniků a náplň hlavních typu mýtů. Závěrem se popisují hlavní znaky podle kterých lze odhalit mýtus od odborných názorů.
Czech name
Úvod do potravinové mytologie. (článek v časopise Potravinářská revue 2012/6 21-22, ISSN 1801-9102)
Czech description
Jsou vysvětleny kořeny vzniků potravinových mýtů, jejich pozadí a zdroje. Na příkladech mýtů o margarinech, jogurtech, strojně odděleného masa, citrónu jako antikancerogenu a dalších potravin se odhaluje mechanismus vzniků a náplň hlavních typu mýtů. Závěrem se popisují hlavní znaky podle kterých lze odhalit mýtus od odborných názorů.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů