All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Offer broadening of juices based on fruits and vegetables with enhanced healthy benefit treated by high pressure

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F13%3A00000393" target="_blank" >RIV/00027022:_____/13:00000393 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Rozšíření nabídky šťáv z ovoce a zeleniny ošetřené vysokým tlakem se zvýšeným zdravotním benefitem Sborník celostátní konference s mezinárodní účastí pod záštitou prof. MUDr. J. Blahoše, předsedy ČLS JEP, Výživa a zdraví 2013 - Dny hygieny výživy prof. MUDr. Stanislava Hrubého, DrSc., Lázeňský dům Beethoven, Teplice, 17. ? 19. 9.2013, 63 ? 72, ISBN 978-905541-0-8

  • Original language description

    Cílem práce bylo navrhnout nové směsné šťávy z ovoce a zeleniny ošetřené vysokým tlakem s méně často používanými druhy zeleniny jako jsou např. zelí, celer a pastinák a nabídnout spotřebitelům nové chuťově a nutričně zajímavé výrobky domácí provenience.Dalším záměrem bylo využít pro okyselení šťávy šťávu z kysaného zelí a obohatit šťávy o některé další bioaktivní složky. Laboratorně vyrobené šťávy byly senzoricky hodnoceny a byly u nich stanoveny základní složení, obsah celkových polyfenolů a kyselinyaskorbové a antioxidační aktivita. U několika šťáv byl stanoven obsah fruktooligosacharidů. Dále bylo provedeno mikrobiologické hodnocení během skladování.

  • Czech name

    Rozšíření nabídky šťáv z ovoce a zeleniny ošetřené vysokým tlakem se zvýšeným zdravotním benefitem Sborník celostátní konference s mezinárodní účastí pod záštitou prof. MUDr. J. Blahoše, předsedy ČLS JEP, Výživa a zdraví 2013 - Dny hygieny výživy prof. MUDr. Stanislava Hrubého, DrSc., Lázeňský dům Beethoven, Teplice, 17. ? 19. 9.2013, 63 ? 72, ISBN 978-905541-0-8

  • Czech description

    Cílem práce bylo navrhnout nové směsné šťávy z ovoce a zeleniny ošetřené vysokým tlakem s méně často používanými druhy zeleniny jako jsou např. zelí, celer a pastinák a nabídnout spotřebitelům nové chuťově a nutričně zajímavé výrobky domácí provenience.Dalším záměrem bylo využít pro okyselení šťávy šťávu z kysaného zelí a obohatit šťávy o některé další bioaktivní složky. Laboratorně vyrobené šťávy byly senzoricky hodnoceny a byly u nich stanoveny základní složení, obsah celkových polyfenolů a kyselinyaskorbové a antioxidační aktivita. U několika šťáv byl stanoven obsah fruktooligosacharidů. Dále bylo provedeno mikrobiologické hodnocení během skladování.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: New methods and processing of agricultural raw material use for functional foods conception</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů