Offer broadening of juices based on fruits and vegetables with enhanced healthy benefit treated by high pressure
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F13%3A00000393" target="_blank" >RIV/00027022:_____/13:00000393 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rozšíření nabídky šťáv z ovoce a zeleniny ošetřené vysokým tlakem se zvýšeným zdravotním benefitem Sborník celostátní konference s mezinárodní účastí pod záštitou prof. MUDr. J. Blahoše, předsedy ČLS JEP, Výživa a zdraví 2013 - Dny hygieny výživy prof. MUDr. Stanislava Hrubého, DrSc., Lázeňský dům Beethoven, Teplice, 17. ? 19. 9.2013, 63 ? 72, ISBN 978-905541-0-8
Original language description
Cílem práce bylo navrhnout nové směsné šťávy z ovoce a zeleniny ošetřené vysokým tlakem s méně často používanými druhy zeleniny jako jsou např. zelí, celer a pastinák a nabídnout spotřebitelům nové chuťově a nutričně zajímavé výrobky domácí provenience.Dalším záměrem bylo využít pro okyselení šťávy šťávu z kysaného zelí a obohatit šťávy o některé další bioaktivní složky. Laboratorně vyrobené šťávy byly senzoricky hodnoceny a byly u nich stanoveny základní složení, obsah celkových polyfenolů a kyselinyaskorbové a antioxidační aktivita. U několika šťáv byl stanoven obsah fruktooligosacharidů. Dále bylo provedeno mikrobiologické hodnocení během skladování.
Czech name
Rozšíření nabídky šťáv z ovoce a zeleniny ošetřené vysokým tlakem se zvýšeným zdravotním benefitem Sborník celostátní konference s mezinárodní účastí pod záštitou prof. MUDr. J. Blahoše, předsedy ČLS JEP, Výživa a zdraví 2013 - Dny hygieny výživy prof. MUDr. Stanislava Hrubého, DrSc., Lázeňský dům Beethoven, Teplice, 17. ? 19. 9.2013, 63 ? 72, ISBN 978-905541-0-8
Czech description
Cílem práce bylo navrhnout nové směsné šťávy z ovoce a zeleniny ošetřené vysokým tlakem s méně často používanými druhy zeleniny jako jsou např. zelí, celer a pastinák a nabídnout spotřebitelům nové chuťově a nutričně zajímavé výrobky domácí provenience.Dalším záměrem bylo využít pro okyselení šťávy šťávu z kysaného zelí a obohatit šťávy o některé další bioaktivní složky. Laboratorně vyrobené šťávy byly senzoricky hodnoceny a byly u nich stanoveny základní složení, obsah celkových polyfenolů a kyselinyaskorbové a antioxidační aktivita. U několika šťáv byl stanoven obsah fruktooligosacharidů. Dále bylo provedeno mikrobiologické hodnocení během skladování.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91B089" target="_blank" >QI91B089: New methods and processing of agricultural raw material use for functional foods conception</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů