Preparation and evaluation of grape must with increased content of lignans
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000059" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000059 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/67179843:_____/15:00438513 RIV/62156489:43510/15:43906821
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Příprava a hodnocení hroznového moštu se zvýšeným obsahem lignanů
Original language description
V rámci výzkumného projektu QJ1210258 MZe ČR byly navrženy postupy výroby hroznových moštů s cílem zvýšení obsahu lignanů původem ze suků smrku ztepilého. Po pasteraci takto obohacených hroznových moštů byly hodnoceny jejich senzorické vlastnosti, obsah lignanu 7-hydroxymatairesinolu (dále HMR) a antioxidační aktivita nápojů. U senzoricky pozitivně hodnocených hroznových moštů se obsah HMR pohyboval od 12,9 do 52,7 mg/l. Získané výsledky byly podány formou užitného vzoru a přihlášky vynálezu na Úřad průmyslového vlastnictví.
Czech name
Příprava a hodnocení hroznového moštu se zvýšeným obsahem lignanů
Czech description
V rámci výzkumného projektu QJ1210258 MZe ČR byly navrženy postupy výroby hroznových moštů s cílem zvýšení obsahu lignanů původem ze suků smrku ztepilého. Po pasteraci takto obohacených hroznových moštů byly hodnoceny jejich senzorické vlastnosti, obsah lignanu 7-hydroxymatairesinolu (dále HMR) a antioxidační aktivita nápojů. U senzoricky pozitivně hodnocených hroznových moštů se obsah HMR pohyboval od 12,9 do 52,7 mg/l. Získané výsledky byly podány formou užitného vzoru a přihlášky vynálezu na Úřad průmyslového vlastnictví.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extraction of lignans from wood and their use in food supplements with significant biological effects.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
70
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
7-9
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—