Enzymatic activity homofermentative and heterofermentative lactic acid bacteria in bakery sourdough based on barley
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F16%3A00000631" target="_blank" >RIV/00027022:_____/16:00000631 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Enzymatická aktivita homofermentativních a heterofermentativních bakterií mléčného kvašení v pekařských kvasech na bázi ječmene
Original language description
Kvalitu kvasu a chleba ovlivňuje celkové množství bakterií mléčného kvašení (BMK) a poměr mezi heterofermentativními a homofermentativními BMK. Cílem práce bylo charakterizovat různé morfologicky odlišné kultury kultivované za aerobních a anaerobních podmínek na diferenčním agarovém mediu pro homofermentativní a heterofermentativní bakterie (HHD). Vybrané typické kmeny byly charakterizovány jednak pomocí fyziologických charakteristik a jednak jejich enzymatickým profilem
Czech name
Enzymatická aktivita homofermentativních a heterofermentativních bakterií mléčného kvašení v pekařských kvasech na bázi ječmene
Czech description
Kvalitu kvasu a chleba ovlivňuje celkové množství bakterií mléčného kvašení (BMK) a poměr mezi heterofermentativními a homofermentativními BMK. Cílem práce bylo charakterizovat různé morfologicky odlišné kultury kultivované za aerobních a anaerobních podmínek na diferenčním agarovém mediu pro homofermentativní a heterofermentativní bakterie (HHD). Vybrané typické kmeny byly charakterizovány jednak pomocí fyziologických charakteristik a jednak jejich enzymatickým profilem
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210257" target="_blank" >QJ1210257: Improvement of nutritional, dietetic and sensory properties of domestic, alternative and small-scale cereals and their mill products by technological processes with use of fermentative effect of lactic acid bacteria.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
64
Issue of the periodical within the volume
12
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
481-484
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—