All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Enzymatic activity homofermentative and heterofermentative lactic acid bacteria in bakery sourdough based on barley

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F16%3A00000631" target="_blank" >RIV/00027022:_____/16:00000631 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Enzymatická aktivita homofermentativních a heterofermentativních bakterií mléčného kvašení v pekařských kvasech na bázi ječmene

  • Original language description

    Kvalitu kvasu a chleba ovlivňuje celkové množství bakterií mléčného kvašení (BMK) a poměr mezi heterofermentativními a homofermentativními BMK. Cílem práce bylo charakterizovat různé morfologicky odlišné kultury kultivované za aerobních a anaerobních podmínek na diferenčním agarovém mediu pro homofermentativní a heterofermentativní bakterie (HHD). Vybrané typické kmeny byly charakterizovány jednak pomocí fyziologických charakteristik a jednak jejich enzymatickým profilem

  • Czech name

    Enzymatická aktivita homofermentativních a heterofermentativních bakterií mléčného kvašení v pekařských kvasech na bázi ječmene

  • Czech description

    Kvalitu kvasu a chleba ovlivňuje celkové množství bakterií mléčného kvašení (BMK) a poměr mezi heterofermentativními a homofermentativními BMK. Cílem práce bylo charakterizovat různé morfologicky odlišné kultury kultivované za aerobních a anaerobních podmínek na diferenčním agarovém mediu pro homofermentativní a heterofermentativní bakterie (HHD). Vybrané typické kmeny byly charakterizovány jednak pomocí fyziologických charakteristik a jednak jejich enzymatickým profilem

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210257" target="_blank" >QJ1210257: Improvement of nutritional, dietetic and sensory properties of domestic, alternative and small-scale cereals and their mill products by technological processes with use of fermentative effect of lactic acid bacteria.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    64

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    481-484

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database