All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Modified HPLC method with RI detection for the determination of cereal beta-(1-3),(1-4)-D-glucans

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F16%3A00000650" target="_blank" >RIV/00027022:_____/16:00000650 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2016.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2016.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Modifikovaná HPLC metoda s RI detekcí na stanovení obilných beta-(1-3),(1-4)-D-glukanů

  • Original language description

    Pro obilné materiály byla implementována a interně validována metoda částečné enzymové hydrolýzy pomocí lichenasy s následnou analýzou 2 hlavních produktů, a to 3-O-beta-cellobiosyl-D-glukosy a 3-O-beta-cellotriosyl-D-glukosy pomocí HPLC s RI detekcí. Obsahy beta-glukanů získané metodou HPLC a standardizovanou enzymovou metodou Megazyme (AOAC 995,16) ve vybraných produktech ječmene byly v koncentračním rozsahu 0,5 až 8,0 % srovnatelné.

  • Czech name

    Modifikovaná HPLC metoda s RI detekcí na stanovení obilných beta-(1-3),(1-4)-D-glukanů

  • Czech description

    Pro obilné materiály byla implementována a interně validována metoda částečné enzymové hydrolýzy pomocí lichenasy s následnou analýzou 2 hlavních produktů, a to 3-O-beta-cellobiosyl-D-glukosy a 3-O-beta-cellotriosyl-D-glukosy pomocí HPLC s RI detekcí. Obsahy beta-glukanů získané metodou HPLC a standardizovanou enzymovou metodou Megazyme (AOAC 995,16) ve vybraných produktech ječmene byly v koncentračním rozsahu 0,5 až 8,0 % srovnatelné.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů