Modified HPLC method with RI detection for the determination of cereal beta-(1-3),(1-4)-D-glucans
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F16%3A00000650" target="_blank" >RIV/00027022:_____/16:00000650 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2016.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2016.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Modifikovaná HPLC metoda s RI detekcí na stanovení obilných beta-(1-3),(1-4)-D-glukanů
Original language description
Pro obilné materiály byla implementována a interně validována metoda částečné enzymové hydrolýzy pomocí lichenasy s následnou analýzou 2 hlavních produktů, a to 3-O-beta-cellobiosyl-D-glukosy a 3-O-beta-cellotriosyl-D-glukosy pomocí HPLC s RI detekcí. Obsahy beta-glukanů získané metodou HPLC a standardizovanou enzymovou metodou Megazyme (AOAC 995,16) ve vybraných produktech ječmene byly v koncentračním rozsahu 0,5 až 8,0 % srovnatelné.
Czech name
Modifikovaná HPLC metoda s RI detekcí na stanovení obilných beta-(1-3),(1-4)-D-glukanů
Czech description
Pro obilné materiály byla implementována a interně validována metoda částečné enzymové hydrolýzy pomocí lichenasy s následnou analýzou 2 hlavních produktů, a to 3-O-beta-cellobiosyl-D-glukosy a 3-O-beta-cellotriosyl-D-glukosy pomocí HPLC s RI detekcí. Obsahy beta-glukanů získané metodou HPLC a standardizovanou enzymovou metodou Megazyme (AOAC 995,16) ve vybraných produktech ječmene byly v koncentračním rozsahu 0,5 až 8,0 % srovnatelné.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů