An additive to increase the production of pigments in submerged microscopic fungi cultures and the way they are produced
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000023" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000023 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://isdv.upv.cz/" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Přísada ke zvýšení produkce pigmentů v submerzních kulturách mikroskopických hub a způsob její výroby
Original language description
Přísada do živné půdy pro zvýšenou produkci pigmentů mikroskopických hub obsahuje aminokyselinami fortifikovaný hydrolyzát proteinů s obsahem 12,1 až 18 % hmotn. amino dusíku. Způsob zvýšení produkce pigmentů spočívá v tom, že v původním růstovém médiu kultury mikroskopické houby je obsaženo 16 mg amino dusíku na 1 g vložené sacharózy. Toto počáteční množství obsažených dusíkatých a uhlíkatých živin v růstovém médiu je zvýšeno na poměr 30 až 80 mg amino dusíku na 1 g vložené sacharózy, přičemž živiny v tomto poměru jsou vloženy na počátku kultivace.
Czech name
Přísada ke zvýšení produkce pigmentů v submerzních kulturách mikroskopických hub a způsob její výroby
Czech description
Přísada do živné půdy pro zvýšenou produkci pigmentů mikroskopických hub obsahuje aminokyselinami fortifikovaný hydrolyzát proteinů s obsahem 12,1 až 18 % hmotn. amino dusíku. Způsob zvýšení produkce pigmentů spočívá v tom, že v původním růstovém médiu kultury mikroskopické houby je obsaženo 16 mg amino dusíku na 1 g vložené sacharózy. Toto počáteční množství obsažených dusíkatých a uhlíkatých živin v růstovém médiu je zvýšeno na poměr 30 až 80 mg amino dusíku na 1 g vložené sacharózy, přičemž živiny v tomto poměru jsou vloženy na počátku kultivace.
Classification
Type
P - Patent
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
307328
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
Jun 6, 2018
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Usage type
O - Doposud nevyužívaný výsledek