Legumes and their sprouting
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1159" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1159 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.asz.cz/" target="_blank" >https://www.asz.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Luštěniny a jejich klíčení
Original language description
Musíme si přiznat, že luštěniny bohužel nepatří mezi nejoblíbenější potraviny. Jsou často odmítány malými i velkými strávníky. Přitom se však ředí k výživově velice významným komoditám. Představují skvělý zdroj zdraví prospěšných tuků, bílkovin a sacharidů (vč. rozpustné i nerozpustné vlákniny). Jsou tudíž ideální surovinou nejen pro redukční, bezlepkové, bezlaktózové jídelníčky, jídelníčky s vyloučením mléčných bílkovin, pro veganiy i vegetariány, zkrátka téměř pro celou populaci.
Czech name
Luštěniny a jejich klíčení
Czech description
Musíme si přiznat, že luštěniny bohužel nepatří mezi nejoblíbenější potraviny. Jsou často odmítány malými i velkými strávníky. Přitom se však ředí k výživově velice významným komoditám. Představují skvělý zdroj zdraví prospěšných tuků, bílkovin a sacharidů (vč. rozpustné i nerozpustné vlákniny). Jsou tudíž ideální surovinou nejen pro redukční, bezlepkové, bezlaktózové jídelníčky, jídelníčky s vyloučením mléčných bílkovin, pro veganiy i vegetariány, zkrátka téměř pro celou populaci.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: Czech Herbs for New Foods Promoting Population Health</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů