Food composition turns better. Producers reduce sugar and salt content.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1169" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1169 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/reformulace-zdravi-cukr-sul-snizovani-vyrobci.A210519_111147_ekonomika_vebe" target="_blank" >https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/reformulace-zdravi-cukr-sul-snizovani-vyrobci.A210519_111147_ekonomika_vebe</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Složení potravin se mění k lepšímu. Výrobci ubírají cukr i sůl.
Original language description
Článek popisuje současný stav problematiky v oblasti potravin, kdy se i u výrobců prosazují strategie snižování obsahu cukru a soli ve výrobcích. Jde o program reformulací.
Czech name
Složení potravin se mění k lepšímu. Výrobci ubírají cukr i sůl.
Czech description
Článek popisuje současný stav problematiky v oblasti potravin, kdy se i u výrobců prosazují strategie snižování obsahu cukru a soli ve výrobcích. Jde o program reformulací.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů