All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Food Allergies and Intolerances: A Review

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1170" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1170 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00216208:11110/21:10434205

  • Result on the web

    <a href="https://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?type=article&id=151_2020-CJFS" target="_blank" >https://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?type=article&id=151_2020-CJFS</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/151/2020-CJFS" target="_blank" >10.17221/151/2020-CJFS</a>

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Food Allergies and Intolerances: A Review

  • Original language description

    In recent years, food allergies and intolerances have had a growing presence in the population. This maybe due to either genetic predisposition or allergy that develops later in life. In addition, an increase in the recorded casescan also be caused by improved diagnostic and detection methods and discovering new allergens. The article providesan overview of the most common food allergies and intolerances and their symptoms.

  • Czech name

  • Czech description

    Potravinové alergie a intolerance v poslední době přibývají. Může to být následkem genetické predispozice nebo se alergie vyvine v pozdějším věku. Růst počtu případů může být také způsoben zlepšenými diagnostickými a detekčními metodami a objevením nových alergenů. Článek přináší přehled nejobvyklejších potravinových alergií a intolerancí a jejich symptomů.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2021

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

    1805-9317

  • Volume of the periodical

    39

  • Issue of the periodical within the volume

    5

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    11

  • Pages from-to

    329-339

  • UT code for WoS article

    000709799800001

  • EID of the result in the Scopus database