Food Allergies and Intolerances: A Review
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1170" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1170 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00216208:11110/21:10434205
Result on the web
<a href="https://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?type=article&id=151_2020-CJFS" target="_blank" >https://www.agriculturejournals.cz/web/cjfs.htm?type=article&id=151_2020-CJFS</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/151/2020-CJFS" target="_blank" >10.17221/151/2020-CJFS</a>
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Food Allergies and Intolerances: A Review
Original language description
In recent years, food allergies and intolerances have had a growing presence in the population. This maybe due to either genetic predisposition or allergy that develops later in life. In addition, an increase in the recorded casescan also be caused by improved diagnostic and detection methods and discovering new allergens. The article providesan overview of the most common food allergies and intolerances and their symptoms.
Czech name
—
Czech description
Potravinové alergie a intolerance v poslední době přibývají. Může to být následkem genetické predispozice nebo se alergie vyvine v pozdějším věku. Růst počtu případů může být také způsoben zlepšenými diagnostickými a detekčními metodami a objevením nových alergenů. Článek přináší přehled nejobvyklejších potravinových alergií a intolerancí a jejich symptomů.
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastructure for Promoting Metrology in Food and Nutrition in the Czech Republic</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
1805-9317
Volume of the periodical
39
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
11
Pages from-to
329-339
UT code for WoS article
000709799800001
EID of the result in the Scopus database
—