Milk fermentation - deliciously sour, beneficial for health
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000057" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000057 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mléčná fermentace – lahodně kyselá, zdraví prospěšná
Original language description
Fermentace neboli kvašení jde ruku v ruce s prvními kulinářskými objevy. Tam kde byli lidé schopni vytvořit nádobu a nasbírat do ní zásobu listů nebo plodů, museli se po nějakém čase s fermentací potkat. Kdo první ochutnal a usoudil, že tudy vede cesta už nezjistíme. Fermentaci při přípravě potravin obvykle rozdělujeme na alkoholovou – za tu mohou kvasinky - a mléčnou – za tu jsou zodpovědné bakterie. Dnes víme, jak celý proces funguje, a začínáme odhalovat, proč nám fermentované potraviny prospívají. Produkty alkoholového kvašení mezi zdravou stravu obvykle nezahrnujeme, zato produkty mléčného kvašení jednoznačně ano.
Czech name
Mléčná fermentace – lahodně kyselá, zdraví prospěšná
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů