All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Milk fermentation - deliciously sour, beneficial for health

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000057" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000057 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mléčná fermentace – lahodně kyselá, zdraví prospěšná

  • Original language description

    Fermentace neboli kvašení jde ruku v ruce s prvními kulinářskými objevy. Tam kde byli lidé schopni vytvořit nádobu a nasbírat do ní zásobu listů nebo plodů, museli se po nějakém čase s fermentací potkat. Kdo první ochutnal a usoudil, že tudy vede cesta už nezjistíme. Fermentaci při přípravě potravin obvykle rozdělujeme na alkoholovou – za tu mohou kvasinky - a mléčnou – za tu jsou zodpovědné bakterie. Dnes víme, jak celý proces funguje, a začínáme odhalovat, proč nám fermentované potraviny prospívají. Produkty alkoholového kvašení mezi zdravou stravu obvykle nezahrnujeme, zato produkty mléčného kvašení jednoznačně ano.

  • Czech name

    Mléčná fermentace – lahodně kyselá, zdraví prospěšná

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů