All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Treatment and Storage of Food Grain Crops I

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027031%3A_____%2F10%3A1R000171" target="_blank" >RIV/00027031:_____/10:1R000171 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ošetřování a skladování potravinářských zrnin I

  • Original language description

    Zemědělský podnik potřebuje k překlenutí časového nesouladu mezi dobou sklizně obilovin a dobou jejich prodeje (realizace tržeb) nutně vhodné skladovací prostory. Jejich vybavení musí naplňovat základní požadavek uchovávání biologické hodnoty zrna. Dosáhnout tohoto požadavku znamená především snížit teplotu i vlhkost skladované hmoty cestou intenzivního a aktivního provzdušňování. Základním principem a cílem dlouhodobého skladování obilovin pro mlýnské zpracování je tedy v procesu posklizňového dozrávání dotvořit a v průběhu dalšího skladování udržet technologický potenciál zrna. Doba potřebná k dostatečnému posklizňovému dozrání zrna závisí na jeho stavu v okamžiku sklizně a na mnoha dalších faktorech, obecně se však považuje za přijatelné období 3 ?6 ti týdnů.

  • Czech name

    Ošetřování a skladování potravinářských zrnin I

  • Czech description

    Zemědělský podnik potřebuje k překlenutí časového nesouladu mezi dobou sklizně obilovin a dobou jejich prodeje (realizace tržeb) nutně vhodné skladovací prostory. Jejich vybavení musí naplňovat základní požadavek uchovávání biologické hodnoty zrna. Dosáhnout tohoto požadavku znamená především snížit teplotu i vlhkost skladované hmoty cestou intenzivního a aktivního provzdušňování. Základním principem a cílem dlouhodobého skladování obilovin pro mlýnské zpracování je tedy v procesu posklizňového dozrávání dotvořit a v průběhu dalšího skladování udržet technologický potenciál zrna. Doba potřebná k dostatečnému posklizňovému dozrání zrna závisí na jeho stavu v okamžiku sklizně a na mnoha dalších faktorech, obecně se však považuje za přijatelné období 3 ?6 ti týdnů.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GB - Agricultural machines and construction

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů