All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Right temperature, an important factor for successful composting

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027031%3A_____%2F13%3A%230000422" target="_blank" >RIV/00027031:_____/13:#0000422 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Správná teplota, významný faktor úspěšného kompostování

  • Original language description

    Čas potřebný pro přeměnu biologicky rozložitelných odpadů (dále BRO) na stabilizovaný kompost je závislý na mnoha faktorech. Dobu rozkladu organických surovin ovlivňuje především poměr C : N, teplota vlhkost, obsah kyslíku v zakládce kompostu, charakterkompostovaných surovin a samozřejmě i zvolená technologie. Pro zajištění optimálního průběhu kompostovacího procesu ? optimální doby ke kompostování ? je nutné monitorovat určité fyzikálně-chemické vlastnosti zpracovávaného BRO, resp. kompostu. Na základě znalosti jejich okamžitých hodnot a v případě, že dojde k jejich odchýlení od hodnot optimálních je možné provést vhodný zásah. Znalost těchto hodnot je důležitá i pro stanovení doby ukončení kompostovacího procesu.

  • Czech name

    Správná teplota, významný faktor úspěšného kompostování

  • Czech description

    Čas potřebný pro přeměnu biologicky rozložitelných odpadů (dále BRO) na stabilizovaný kompost je závislý na mnoha faktorech. Dobu rozkladu organických surovin ovlivňuje především poměr C : N, teplota vlhkost, obsah kyslíku v zakládce kompostu, charakterkompostovaných surovin a samozřejmě i zvolená technologie. Pro zajištění optimálního průběhu kompostovacího procesu ? optimální doby ke kompostování ? je nutné monitorovat určité fyzikálně-chemické vlastnosti zpracovávaného BRO, resp. kompostu. Na základě znalosti jejich okamžitých hodnot a v případě, že dojde k jejich odchýlení od hodnot optimálních je možné provést vhodný zásah. Znalost těchto hodnot je důležitá i pro stanovení doby ukončení kompostovacího procesu.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GB - Agricultural machines and construction

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210263" target="_blank" >QJ1210263: Agronomic measures to a reduction of water erosion on arable land with utilization of organic matter plough down</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů