Evaluation of agricultural land occupation in beet production area
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027049%3A_____%2F21%3AN0000112" target="_blank" >RIV/00027049:_____/21:N0000112 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43210/21:43919814
Result on the web
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2021/PDF/209-211.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2021/PDF/209-211.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vyhodnocení záboru zemědělské půdy v řepařské výrobní oblasti
Original language description
Článek se zabývá problematikou záboru zemědělských půd v nejúrodnějších oblastech Brna, kde je vysoký potenciál produkční schopnosti zemědělských plodin. Pro účely tohoto článku bylo detailně řešeno vybrané území Dolních Heršpic, které se nacházejí na okraji města Brna a náleží do jedné z jeho městských částí Brno‑Jih. K vypracování článku byla použita statistická data poskytnuta Českým statistickým úřadem, digitální rastrová a vektorová data, historické mapové snímky a data územního plánu. Zpracování dat bylo provedeno metodou ruční digitalizace, pomocí které byly vytvořeny potřebné mapové výstupy. Ze zjištěných výsledků vyplynuly zajímavé údaje o plošném rozsahu zastavěných ploch od roku 1824 až do současnosti. V řešením území došlo k nárůstu zastavěných ploch o 148,79 ha, celkem je nyní zastavěno 50,24 % území z celkové rozlohy k.ú. Dolní Heršpice (312,60 ha). Dochází tak k výraznému úbytku osevních ploch strategických komodit, ke kterým patří cukrová řepa.
Czech name
Vyhodnocení záboru zemědělské půdy v řepařské výrobní oblasti
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database
CEP classification
—
OECD FORD branch
10511 - Environmental sciences (social aspects to be 5.7)
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Volume of the periodical
137
Issue of the periodical within the volume
5-6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
209-211
UT code for WoS article
000654278900009
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85107176004