Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F04%3A01%3A_2863" target="_blank" >RIV/00027162:_____/04:01:_2863 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/16193296:_____/04:01:_2863 RIV/62157124:_____/04:01:_2863
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic
Original language description
Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic
Czech name
Zhodnocení prevalence Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis ve vzorcích sýru z Recka a CR
Czech description
Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis (M. a. paratuberculosis) zpusobuje paratuberkulózu u prežvýkavcu a predpokládá se, že je etiologickým puvodcem Crohnovy choroby u lidí. Postižená zvírata, i když jsou asymptomatická, casto vylucují M. a. paratuberculosis trusem i mlékem a tak rozširují baktérie do prostredí a do potravního retezce. Spojení M. a. paratuberculosis s Crohnovou chorobou a její rezistence vuci pasterizaci podporují rostoucí obavy o možném prenosu výše zmínených baktérií na clovekaprostrednictvím kontaminovaného mléka. Proto bylo cílem této studie zjistit prevalenci M. a. paratuberculosis ve vzorcích sýru vyrobených v Recku a v Ceské Republice za úcelem snížit expozici lidí k tomuto patogenu.Celkem bylo vyšetreno 82 vzorku neznámejších druhu tvrdých, polomekkých a mekkých sýru vyrobených z pasterizovaného mléka v obou zemích. Každý vzorek sýra byl rozdelen na dve cásti, jedna byla vyšetrena kultivacne a druhá metodou PCR na detekci DNA fragmentu s IS900 elementem s
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GJ - Diseases and animal vermin, veterinary medicine
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QD1191" target="_blank" >QD1191: Study of spread of causal agent of paratuberculosis and the development of diagnostic methods for control of paratuberculosis in ruminants in the Czech Republic</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2004
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
International Journal of Food Microbiology, accepted
ISSN
0168-1605
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2004
Issue of the periodical within the volume
03
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
13-15
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—