All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F04%3A01%3A_2863" target="_blank" >RIV/00027162:_____/04:01:_2863 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/16193296:_____/04:01:_2863 RIV/62157124:_____/04:01:_2863

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic

  • Original language description

    Assessment of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis prevalence in cheese samples from Greece and Czech Republic

  • Czech name

    Zhodnocení prevalence Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis ve vzorcích sýru z Recka a CR

  • Czech description

    Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis (M. a. paratuberculosis) zpusobuje paratuberkulózu u prežvýkavcu a predpokládá se, že je etiologickým puvodcem Crohnovy choroby u lidí. Postižená zvírata, i když jsou asymptomatická, casto vylucují M. a. paratuberculosis trusem i mlékem a tak rozširují baktérie do prostredí a do potravního retezce. Spojení M. a. paratuberculosis s Crohnovou chorobou a její rezistence vuci pasterizaci podporují rostoucí obavy o možném prenosu výše zmínených baktérií na clovekaprostrednictvím kontaminovaného mléka. Proto bylo cílem této studie zjistit prevalenci M. a. paratuberculosis ve vzorcích sýru vyrobených v Recku a v Ceské Republice za úcelem snížit expozici lidí k tomuto patogenu.Celkem bylo vyšetreno 82 vzorku neznámejších druhu tvrdých, polomekkých a mekkých sýru vyrobených z pasterizovaného mléka v obou zemích. Každý vzorek sýra byl rozdelen na dve cásti, jedna byla vyšetrena kultivacne a druhá metodou PCR na detekci DNA fragmentu s IS900 elementem s

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GJ - Diseases and animal vermin, veterinary medicine

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QD1191" target="_blank" >QD1191: Study of spread of causal agent of paratuberculosis and the development of diagnostic methods for control of paratuberculosis in ruminants in the Czech Republic</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2004

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    International Journal of Food Microbiology, accepted

  • ISSN

    0168-1605

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2004

  • Issue of the periodical within the volume

    03

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    13-15

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database