All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

What is normal chicken gut microbiota?

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F19%3AN0000227" target="_blank" >RIV/00027162:_____/19:N0000227 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.cmdu.cz/drubezar" target="_blank" >http://www.cmdu.cz/drubezar</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Co je normální střevní mikroflóra drůbeže?

  • Original language description

    Už od 70. let minulého století je známo, že inokulace kuřat trusem dospělých slepic vede ke zvýšení jejich odolnosti k infekci salmonelami. Tento jev se nazývá jako kompetitivní exkluze. Práce od původních studií až do současnosti vyústily v komerčně dostupné produkty (např. Aviguard nebo Broilact). Bakteriální složení těchto produktů však nelze definovat přesným výčtem. Proto jsme přistoupili k využití baktérií střevní mikroflóry odlišně. Zahájili jsme systematickou izolaci anaerobních bakteriálních kultur z trávicího traktu drůbeže. V současnosti máme k dispozici více než 400 různých bakteriálních izolátů, ze kterých sestavujeme probiotické směsi o definovaném složení. Nejlepší z testovaných směsí dokázaly zvýšit odolnost kuřat před infekcí salmonelami asi 1000x.

  • Czech name

    Co je normální střevní mikroflóra drůbeže?

  • Czech description

    Už od 70. let minulého století je známo, že inokulace kuřat trusem dospělých slepic vede ke zvýšení jejich odolnosti k infekci salmonelami. Tento jev se nazývá jako kompetitivní exkluze. Práce od původních studií až do současnosti vyústily v komerčně dostupné produkty (např. Aviguard nebo Broilact). Bakteriální složení těchto produktů však nelze definovat přesným výčtem. Proto jsme přistoupili k využití baktérií střevní mikroflóry odlišně. Zahájili jsme systematickou izolaci anaerobních bakteriálních kultur z trávicího traktu drůbeže. V současnosti máme k dispozici více než 400 různých bakteriálních izolátů, ze kterých sestavujeme probiotické směsi o definovaném složení. Nejlepší z testovaných směsí dokázaly zvýšit odolnost kuřat před infekcí salmonelami asi 1000x.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EF16_025%2F0007404" target="_blank" >EF16_025/0007404: Gut microbiota with probiotic potential for animal health and welfare</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Drůbežář

  • ISSN

    2464-5729

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2019

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    2

  • Pages from-to

    14-15

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database