What is normal chicken gut microbiota?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F19%3AN0000227" target="_blank" >RIV/00027162:_____/19:N0000227 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.cmdu.cz/drubezar" target="_blank" >http://www.cmdu.cz/drubezar</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Co je normální střevní mikroflóra drůbeže?
Original language description
Už od 70. let minulého století je známo, že inokulace kuřat trusem dospělých slepic vede ke zvýšení jejich odolnosti k infekci salmonelami. Tento jev se nazývá jako kompetitivní exkluze. Práce od původních studií až do současnosti vyústily v komerčně dostupné produkty (např. Aviguard nebo Broilact). Bakteriální složení těchto produktů však nelze definovat přesným výčtem. Proto jsme přistoupili k využití baktérií střevní mikroflóry odlišně. Zahájili jsme systematickou izolaci anaerobních bakteriálních kultur z trávicího traktu drůbeže. V současnosti máme k dispozici více než 400 různých bakteriálních izolátů, ze kterých sestavujeme probiotické směsi o definovaném složení. Nejlepší z testovaných směsí dokázaly zvýšit odolnost kuřat před infekcí salmonelami asi 1000x.
Czech name
Co je normální střevní mikroflóra drůbeže?
Czech description
Už od 70. let minulého století je známo, že inokulace kuřat trusem dospělých slepic vede ke zvýšení jejich odolnosti k infekci salmonelami. Tento jev se nazývá jako kompetitivní exkluze. Práce od původních studií až do současnosti vyústily v komerčně dostupné produkty (např. Aviguard nebo Broilact). Bakteriální složení těchto produktů však nelze definovat přesným výčtem. Proto jsme přistoupili k využití baktérií střevní mikroflóry odlišně. Zahájili jsme systematickou izolaci anaerobních bakteriálních kultur z trávicího traktu drůbeže. V současnosti máme k dispozici více než 400 různých bakteriálních izolátů, ze kterých sestavujeme probiotické směsi o definovaném složení. Nejlepší z testovaných směsí dokázaly zvýšit odolnost kuřat před infekcí salmonelami asi 1000x.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EF16_025%2F0007404" target="_blank" >EF16_025/0007404: Gut microbiota with probiotic potential for animal health and welfare</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Drůbežář
ISSN
2464-5729
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2019
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
2
Pages from-to
14-15
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—