Identification of potentially pathogenic yeast isolated from cow´s milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F19%3AN0000363" target="_blank" >RIV/00027162:_____/19:N0000363 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Identifikace potenciálně patogenních kvasinek izolovaných z kravského mléka
Original language description
Mykotická onemocnění postihují více než 1 milion lidské populace. Větší část mykóz v lidské populaci je způsobená kvasinkami druhu Candida, jejichž resistence vůči užívaným antifungálním lákám je druhově specifická. Pro úspěšnou léčbu je tedy stěžejní přesná a rychlá identifikace původce. Cílem této studie je ověření a následné propojení metod MALID-TOF a sekvenování specifických úseků DNA pro identifikaci potenciálně patogenních kvasinkových druhů izolovaných z kravského mléka. Tyto kvasinky se mohou podílet jak na vzniku mastitid skotu, tak zároveň mohou představovat potenciální zdroj onemocnění pro člověka.
Czech name
Identifikace potenciálně patogenních kvasinek izolovaných z kravského mléka
Czech description
Mykotická onemocnění postihují více než 1 milion lidské populace. Větší část mykóz v lidské populaci je způsobená kvasinkami druhu Candida, jejichž resistence vůči užívaným antifungálním lákám je druhově specifická. Pro úspěšnou léčbu je tedy stěžejní přesná a rychlá identifikace původce. Cílem této studie je ověření a následné propojení metod MALID-TOF a sekvenování specifických úseků DNA pro identifikaci potenciálně patogenních kvasinkových druhů izolovaných z kravského mléka. Tyto kvasinky se mohou podílet jak na vzniku mastitid skotu, tak zároveň mohou představovat potenciální zdroj onemocnění pro člověka.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40301 - Veterinary science
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QK1910092" target="_blank" >QK1910092: Non-bacterial agents of mastitis and their influence on the quality and technological properties of milk</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů