The role of the microbiome in the prevention of celiac disease
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F21%3AN0000169" target="_blank" >RIV/00027162:_____/21:N0000169 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vri.cz/wp-content/uploads/2021/06/Sbornik-Janda-2021-06-03.pdf" target="_blank" >https://www.vri.cz/wp-content/uploads/2021/06/Sbornik-Janda-2021-06-03.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Úloha mikrobiomu při prevenci celiakie
Original language description
Přednáška na workshopu „Potraviny z obilovin, potraviny s aditivy. Jejich benefity i rizika ve vztahu k celiakii.“ byla na téma úlohy mikrobiomu při prevenci celiakie a týkala se shrnutí vlivu zdravého střevního mikrobiomu na propuknutí onemocnění. Dále byla představena teorie prevence u predisponovaných jedinců. Také byla shrnuta doporučení pro děti s predispozicí k celiakii.
Czech name
Úloha mikrobiomu při prevenci celiakie
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
30304 - Public and environmental health
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TG03010038" target="_blank" >TG03010038: Development of the "Proof-of-concept" support system at VRI</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů