All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Development of firm structure of the Czech food industry sector: retrospect and perspective

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F05%3A10100143" target="_blank" >RIV/00027251:_____/05:10100143 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Development of firm structure of the Czech food industry sector: retrospect and perspective

  • Original language description

    Monitoring of firms structure shows that firm´s structure of the food industry has changed. Privatization, demonopolization and market liberalization primarily had been one of the main features in the period of economic reform. In EU accession period thepriority of the Czech national food policy was aimed to high deree of food safety and quality, improvement of the legislative framework in firm´s base and control system. Food strategy after EU accession period should be based on concentration of food production and competitiveness of the Czech food products. Achieving of this aims to enable the keeping efficiency the Czech food industry in future conditions.

  • Czech name

    Vývoj podnikatelské struktury potravinářského sektoru ČR: retrospektiva a perspektiva

  • Czech description

    Monitoring firemní struktury potravinářského průmyslu ukázal, že se postupně měnila. Privatizace, demonopolizace a tržní liberalizace byly základními příčinami změn v období hospodářské reformy. V etapě přípravy na vstup do EU se hybnou silou změn ve firemní základně stala potravinová politika, zaměřená na dosažení vysokého stupně potravinové bezpečnosti a kvality, která se opírala o zlepšení legislativního rámce a kontrolního systému. Potravinová strategie po přijetí ČR do EU bude založena na výrobní koncentraci výroby potravin a konkurenční schopnosti českých potravinářských výrobků. Dosažení těchto cílů umožní udržení výkonnosti potravinářského průmyslu v nových podmínkách.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GA - Agricultural economics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Agricultural economics

  • ISSN

    0139-570X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    51

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    181-184

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database