Traditional folk food in Wallachia: Its documentation and presentation in the Museum of the Moravian Wallachia Region
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00098574%3A_____%2F18%3AN0000003" target="_blank" >RIV/00098574:_____/18:N0000003 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://media.muzeumvalassko.cz/mrv/media/data/ostatni/ostatni-fohlerova-strava-2019.pdf" target="_blank" >http://media.muzeumvalassko.cz/mrv/media/data/ostatni/ostatni-fohlerova-strava-2019.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tradiční lidová strava na Valašsku: Její dokumentace a prezentace v Muzeu regionu Valašsko
Original language description
Příspěvek se pokouší o přiblížení tradiční lidové stravy na Valašsku prostřednictvím hmotných dokladů, které jsou součástí etnografické podsbírky Muzea regionu Valašsko, muzea ve Vsetíně. V úvodu podává základní charakteristiku a vývoj souboru předmětů vztahujících se k tématu lidové stravy, stěžejní je pak popis hlavních rysů jídelníčku lidí na valašském venkově s podrobným popisem sbírkových předmětů, které se k dané problematice ve sbírkách muzea nacházejí. V závěru je pak stručný popis výstavy, která tento soubor předmětů prezentovala veřejnosti.
Czech name
Tradiční lidová strava na Valašsku: Její dokumentace a prezentace v Muzeu regionu Valašsko
Czech description
Příspěvek se pokouší o přiblížení tradiční lidové stravy na Valašsku prostřednictvím hmotných dokladů, které jsou součástí etnografické podsbírky Muzea regionu Valašsko, muzea ve Vsetíně. V úvodu podává základní charakteristiku a vývoj souboru předmětů vztahujících se k tématu lidové stravy, stěžejní je pak popis hlavních rysů jídelníčku lidí na valašském venkově s podrobným popisem sbírkových předmětů, které se k dané problematice ve sbírkách muzea nacházejí. V závěru je pak stručný popis výstavy, která tento soubor předmětů prezentovala veřejnosti.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Tradičná strava a stravovanie. Zborník z XXII. konferencie Etnológ a múzeum
ISBN
978-80-971748-6-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
232
Pages from-to
184-196
Publisher name
Zväz múzeí na Slovensku a Ľubovnianské múzeum – hrad v Starej Ľubovni
Place of publication
Stará Ľubovňa
Event location
Stará Ľubovňa
Event date
Jan 1, 2018
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—