Clini-base(R) D - Additive ensuring optimal rheological properties and medium viscosity of the enteral formula
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00179906%3A_____%2F20%3A10429507" target="_blank" >RIV/00179906:_____/20:10429507 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Clini-base(R) D - Aditivum zajišťující optimální reologické vlastnosti a střední viskozitu enterální formule
Original language description
Instantní prášek dostatečně odolný proti fyzikálním a chemickým vlivům k zahuštění nápojů a pokrmů určeným k dietnímu postupu při obtížích s polykáním - dysfagií.
Czech name
Clini-base(R) D - Aditivum zajišťující optimální reologické vlastnosti a střední viskozitu enterální formule
Czech description
Instantní prášek dostatečně odolný proti fyzikálním a chemickým vlivům k zahuštění nápojů a pokrmů určeným k dietnímu postupu při obtížích s polykáním - dysfagií.
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
30308 - Nutrition, Dietetics
Result continuities
Project
<a href="/en/project/FV40300" target="_blank" >FV40300: Biotechnological solution of physico-chemical optimalization of enteral products in the dysphagia treatment</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
Clini-base
Numerical identification
—
Technical parameters
Popis: Instantní prášek dostatečně odolný proti fyzikálním a chemickým vlivům k zahuštění nápojů a pokrmů určeným k dietnímu postupu při obtížích s polykáním - dysfagií. Složení: modifikovaný kukuřičný škrob Způsob použití: Pro přípravu zahuštěných nápojů doporučujeme použít šejkr. Pro přípravu jednotlivých pokrmů je nutné volit standardní postup, který jim zajistí vhodnou texturu pro konkrétního pacienta. Používání kuchyňské techniky se podílí na konečné textuře připravovaného jídla. Doporučené dávkování: Dávkování přípravku pro zahuštění je přísně individuální. Při přípravě pokrmů je vhodné jednotlivé ingredience odvažovat, aby bylo zahuštění co nejpřesnější. Při přípravě nápojů k rehydrataci 4,1g prášku ve 100 ml vody odpovídá konzistenci „nektar“, 6,15 g prášku ve 100 ml vody konzistenci „med“ a 8,2 g prášku konzistenci „pudink“. Přesto je nutné volit individuální dávkování. Upozornění: • Kontrolujte denní příjem zahušťovadel • Užívejte pod kontrolou lékaře • Výrobek není určen jako zdroj živin Způsob skladování: Skladujte v suchu a temnu. Nádobu s práškem vždy pečlivě uzavřete. Balení: 125 g
Economical parameters
Uvedením výrobku na trh dojde ke zvýšení tržeb u hlavního příjemce o cca 0,5 mil. Kč v prvním roce od ukončení projektu.
Application category by cost
—
Owner IČO
00179906
Owner name
Dr.Staněk spol. s r.o., Fakultní nemocnice Hradec Králové, VÚOS Rybitví
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Licence fee requirement
—
Web page
—