All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Clini-base(R) D - Additive ensuring optimal rheological properties and medium viscosity of the enteral formula

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00179906%3A_____%2F20%3A10429507" target="_blank" >RIV/00179906:_____/20:10429507 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Clini-base(R) D - Aditivum zajišťující optimální reologické vlastnosti a střední viskozitu enterální formule

  • Original language description

    Instantní prášek dostatečně odolný proti fyzikálním a chemickým vlivům k zahuštění nápojů a pokrmů určeným k dietnímu postupu při obtížích s polykáním - dysfagií.

  • Czech name

    Clini-base(R) D - Aditivum zajišťující optimální reologické vlastnosti a střední viskozitu enterální formule

  • Czech description

    Instantní prášek dostatečně odolný proti fyzikálním a chemickým vlivům k zahuštění nápojů a pokrmů určeným k dietnímu postupu při obtížích s polykáním - dysfagií.

Classification

  • Type

    G<sub>funk</sub> - Functional sample

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30308 - Nutrition, Dietetics

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/FV40300" target="_blank" >FV40300: Biotechnological solution of physico-chemical optimalization of enteral products in the dysphagia treatment</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Clini-base

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Popis: Instantní prášek dostatečně odolný proti fyzikálním a chemickým vlivům k zahuštění nápojů a pokrmů určeným k dietnímu postupu při obtížích s polykáním - dysfagií. Složení: modifikovaný kukuřičný škrob Způsob použití: Pro přípravu zahuštěných nápojů doporučujeme použít šejkr. Pro přípravu jednotlivých pokrmů je nutné volit standardní postup, který jim zajistí vhodnou texturu pro konkrétního pacienta. Používání kuchyňské techniky se podílí na konečné textuře připravovaného jídla. Doporučené dávkování: Dávkování přípravku pro zahuštění je přísně individuální. Při přípravě pokrmů je vhodné jednotlivé ingredience odvažovat, aby bylo zahuštění co nejpřesnější. Při přípravě nápojů k rehydrataci 4,1g prášku ve 100 ml vody odpovídá konzistenci „nektar“, 6,15 g prášku ve 100 ml vody konzistenci „med“ a 8,2 g prášku konzistenci „pudink“. Přesto je nutné volit individuální dávkování. Upozornění: • Kontrolujte denní příjem zahušťovadel • Užívejte pod kontrolou lékaře • Výrobek není určen jako zdroj živin Způsob skladování: Skladujte v suchu a temnu. Nádobu s práškem vždy pečlivě uzavřete. Balení: 125 g

  • Economical parameters

    Uvedením výrobku na trh dojde ke zvýšení tržeb u hlavního příjemce o cca 0,5 mil. Kč v prvním roce od ukončení projektu.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00179906

  • Owner name

    Dr.Staněk spol. s r.o., Fakultní nemocnice Hradec Králové, VÚOS Rybitví

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Licence fee requirement

  • Web page