Bowel preparation before colonoscopy - comparison of bowel cleansing quality and patient's tolerance of several bowel cleansing devices
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11110%2F23%3A10476503" target="_blank" >RIV/00216208:11110/23:10476503 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=A3K.kvkfaS" target="_blank" >https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=A3K.kvkfaS</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.48095/ccgh2023237" target="_blank" >10.48095/ccgh2023237</a>
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Příprava střeva před koloskopickým vyšetřením – srovnání kvality očisty střeva a tolerance pacienty u několika očistných přípravků
Original language description
Kvalitní příprava střeva před koloskopickým vyšetřením je zásadním předpokladem pro bezpečné a efektivní endoskopické vyšetření tlustého střeva. Analýza 758 případů z jednoho centra potvrdila, že dělená příprava je nejvhodnějším postupem, jakým docílit kvalitní přípravu. Podání očistné přípravy střeva s obsahem simethiconu významně snižuje pravděpodobnost vzniku bublin a zpěněného obsahu v lumen střeva. Pacienti preferují nízkoobjemová projímadla s dobrou palatabilitou.
Czech name
Příprava střeva před koloskopickým vyšetřením – srovnání kvality očisty střeva a tolerance pacienty u několika očistných přípravků
Czech description
Kvalitní příprava střeva před koloskopickým vyšetřením je zásadním předpokladem pro bezpečné a efektivní endoskopické vyšetření tlustého střeva. Analýza 758 případů z jednoho centra potvrdila, že dělená příprava je nejvhodnějším postupem, jakým docílit kvalitní přípravu. Podání očistné přípravy střeva s obsahem simethiconu významně snižuje pravděpodobnost vzniku bublin a zpěněného obsahu v lumen střeva. Pacienti preferují nízkoobjemová projímadla s dobrou palatabilitou.
Classification
Type
J<sub>SC</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the SCOPUS database
CEP classification
—
OECD FORD branch
30219 - Gastroenterology and hepatology
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Gastroenterologie a hepatologie
ISSN
1804-7874
e-ISSN
1804-803X
Volume of the periodical
77
Issue of the periodical within the volume
3
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
237-242
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
2-s2.0-85167726867