All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Glycemic index of food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11120%2F07%3A00003002" target="_blank" >RIV/00216208:11120/07:00003002 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Glykemický index potravin

  • Original language description

    Teorii glykemického indexu poprvé popsal profesor university Toronto dr. David Jenkins. Glykemický index je formálně definován jako vzrůstající prostor pod křivkou krevní glukózy po konzumaci 50g sacharidů v testovaném jídle, dělený prostorem pod křivkoupo snědení podobného množství referenční potraviny, většinou bílého chleba nebo glukózy. Nabývá hodnot od 0 do 100, některé číslo 100 i překračují. GI 100 má referenční potravina, se kterou se ostatní potraviny srovnávají. Čím je GI vyšší, tím rychlejise potravina vstřebává a tím rychleji narůstá hladina krevní glukózy a inzulínu. Potraviny s nízkým GI příznivě ovlivňují lidské zdraví v několika směrech.

  • Czech name

    Glykemický index potravin

  • Czech description

    Teorii glykemického indexu poprvé popsal profesor university Toronto dr. David Jenkins. Glykemický index je formálně definován jako vzrůstající prostor pod křivkou krevní glukózy po konzumaci 50g sacharidů v testovaném jídle, dělený prostorem pod křivkoupo snědení podobného množství referenční potraviny, většinou bílého chleba nebo glukózy. Nabývá hodnot od 0 do 100, některé číslo 100 i překračují. GI 100 má referenční potravina, se kterou se ostatní potraviny srovnávají. Čím je GI vyšší, tím rychlejise potravina vstřebává a tím rychleji narůstá hladina krevní glukózy a inzulínu. Potraviny s nízkým GI příznivě ovlivňují lidské zdraví v několika směrech.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    FB - Endocrinology, diabetology, metabolism, nutrition

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    62

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    96-98

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database