EDUCATION OF THEMATIC UNIT: NUTRITION OF PATIENTS EDUCATION OF THEMATIC UNIT: NUTRITION OF PATIENTS
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11130%2F13%3A10218296" target="_blank" >RIV/00216208:11130/13:10218296 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výuka tematického celku výživa nemocných
Original language description
Autoři tohoto příspěvku se v následném textu zmiňují o současném pojetí výuky jedné ze stěžejních kapitol nazvané Výživa nemocných v předmětech Ošetřovatelství I, II, Nursing I, II a Ošetřovatelské postupy v magisterském a bakalářském studijním programu.Vzájemné propojení teoretických informací s doplňkovou formou videozáznamu praktického provedení výkonu, praktického cvičení v laboratorních podmínkách a následná praxe na klinických pracovištích umožňuje splnění didaktického požadavku na názornost, logickou návaznost a praktickou proveditelnost nově získaných dovedností studenta. Obsahem tematického celku Výživa nemocných, je mimo jiné podávání jídla nemocným dle míry soběstačnosti pacienta, aplikace komerčně vyráběné enterální výživy do nasogastrickésondy, včetně nasojejunální sondy, či pomocí perkutánní gastrostomie.
Czech name
Výuka tematického celku výživa nemocných
Czech description
Autoři tohoto příspěvku se v následném textu zmiňují o současném pojetí výuky jedné ze stěžejních kapitol nazvané Výživa nemocných v předmětech Ošetřovatelství I, II, Nursing I, II a Ošetřovatelské postupy v magisterském a bakalářském studijním programu.Vzájemné propojení teoretických informací s doplňkovou formou videozáznamu praktického provedení výkonu, praktického cvičení v laboratorních podmínkách a následná praxe na klinických pracovištích umožňuje splnění didaktického požadavku na názornost, logickou návaznost a praktickou proveditelnost nově získaných dovedností studenta. Obsahem tematického celku Výživa nemocných, je mimo jiné podávání jídla nemocným dle míry soběstačnosti pacienta, aplikace komerčně vyráběné enterální výživy do nasogastrickésondy, včetně nasojejunální sondy, či pomocí perkutánní gastrostomie.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
AM - Pedagogy and education
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Zborník vedeckých prác z medzinárodnej konferencie Ošetrovatelstvo a zdravie, 4. ročník
ISBN
978-80-8075-579-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
112-117
Publisher name
Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíně
Place of publication
Trenčín
Event location
Trenčín
Event date
Apr 11, 2013
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—