All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

EDUCATION OF THEMATIC UNIT: NUTRITION OF PATIENTS EDUCATION OF THEMATIC UNIT: NUTRITION OF PATIENTS

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11130%2F13%3A10218296" target="_blank" >RIV/00216208:11130/13:10218296 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výuka tematického celku výživa nemocných

  • Original language description

    Autoři tohoto příspěvku se v následném textu zmiňují o současném pojetí výuky jedné ze stěžejních kapitol nazvané Výživa nemocných v předmětech Ošetřovatelství I, II, Nursing I, II a Ošetřovatelské postupy v magisterském a bakalářském studijním programu.Vzájemné propojení teoretických informací s doplňkovou formou videozáznamu praktického provedení výkonu, praktického cvičení v laboratorních podmínkách a následná praxe na klinických pracovištích umožňuje splnění didaktického požadavku na názornost, logickou návaznost a praktickou proveditelnost nově získaných dovedností studenta. Obsahem tematického celku Výživa nemocných, je mimo jiné podávání jídla nemocným dle míry soběstačnosti pacienta, aplikace komerčně vyráběné enterální výživy do nasogastrickésondy, včetně nasojejunální sondy, či pomocí perkutánní gastrostomie.

  • Czech name

    Výuka tematického celku výživa nemocných

  • Czech description

    Autoři tohoto příspěvku se v následném textu zmiňují o současném pojetí výuky jedné ze stěžejních kapitol nazvané Výživa nemocných v předmětech Ošetřovatelství I, II, Nursing I, II a Ošetřovatelské postupy v magisterském a bakalářském studijním programu.Vzájemné propojení teoretických informací s doplňkovou formou videozáznamu praktického provedení výkonu, praktického cvičení v laboratorních podmínkách a následná praxe na klinických pracovištích umožňuje splnění didaktického požadavku na názornost, logickou návaznost a praktickou proveditelnost nově získaných dovedností studenta. Obsahem tematického celku Výživa nemocných, je mimo jiné podávání jídla nemocným dle míry soběstačnosti pacienta, aplikace komerčně vyráběné enterální výživy do nasogastrickésondy, včetně nasojejunální sondy, či pomocí perkutánní gastrostomie.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    AM - Pedagogy and education

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Zborník vedeckých prác z medzinárodnej konferencie Ošetrovatelstvo a zdravie, 4. ročník

  • ISBN

    978-80-8075-579-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    112-117

  • Publisher name

    Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíně

  • Place of publication

    Trenčín

  • Event location

    Trenčín

  • Event date

    Apr 11, 2013

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article