On the Interaction of the Czech Banks with the Sugar Industry in the Final Decennia of the 19th Century and in the First Half of the 20th Century
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11210%2F11%3A10108820" target="_blank" >RIV/00216208:11210/11:10108820 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
K interakci českých bank a cukrovarnictví v závěrečných decenniích 19. a v první polovině 20. století
Original language description
Studie analyzuje význam českých bank pro národní ekonomickou emancipaci. Český bankovní systém byl dotvořen v prvních decenních 20. století. Stal se stěžejním stavebním kamenem pro české podnikání, v němž cukrovarnictví hrálo neobyčejně významnou roli, která ještě zesílila v meziválečné době, kdy export cukru z Československa zaujímal třetí místo ve světě.
Czech name
K interakci českých bank a cukrovarnictví v závěrečných decenniích 19. a v první polovině 20. století
Czech description
Studie analyzuje význam českých bank pro národní ekonomickou emancipaci. Český bankovní systém byl dotvořen v prvních decenních 20. století. Stal se stěžejním stavebním kamenem pro české podnikání, v němž cukrovarnictví hrálo neobyčejně významnou roli, která ještě zesílila v meziválečné době, kdy export cukru z Československa zaujímal třetí místo ve světě.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
AB - History
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů