concentrat ion of aerosol in smoking and non-smoking sections of restaurants and bars
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F12%3A10132831" target="_blank" >RIV/00216208:11310/12:10132831 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
KONCENTRACE AEROSOLU V KUŘÁCKÝCH A NEKUŘÁCKÝCH SEKCÍCH RESTAURACÍ A BARŮ
Original language description
Měření koncentrace aerosolu frakce PM2,5 pomocí nefelometru Dust-Trak bylo provedeno v 57 objektech s různě oddělenými prostory pro kuřáky a nekuřáky a v 10 objektech nekuřáckých. Celkem bylo uskutečněno 110 měření (100 v objektech stavebně oddělených a10 v nekuřáckých). Objekty s oddělenými prostory byly rozděleny na 3 typy podle uspořádání kuřáckých a nekuřáckých sekcí: (i) úplné stavební oddělení, (ii) oddělení přepážkou a (iii) sekce v jedné místnosti. Měření probíhalo ve čtyřech fázích. Venku předrestaurací, uvnitř v kuřácké sekci, v nekuřácké sekci a opět venku před restaurací. Největší rozdíl koncentrací PM2,5 mezi kuřáckou a nekuřáckou sekcí představují objekty s úplným oddělením prostor. Koncentrace v kuřácké sekci byla v těchto objektech průměrně 2,5x vyšší oproti nekuřácké sekci a asi 15x vyšší než venku. U částečně oddělených sekcí byla koncentrace v kuřácké sekci 1,7x vyšší než v nekuřácké a asi 14x vyšší než venku. U neoddělených sekcí nebyl mezi kuřáckou a nekuřáckou č
Czech name
KONCENTRACE AEROSOLU V KUŘÁCKÝCH A NEKUŘÁCKÝCH SEKCÍCH RESTAURACÍ A BARŮ
Czech description
Měření koncentrace aerosolu frakce PM2,5 pomocí nefelometru Dust-Trak bylo provedeno v 57 objektech s různě oddělenými prostory pro kuřáky a nekuřáky a v 10 objektech nekuřáckých. Celkem bylo uskutečněno 110 měření (100 v objektech stavebně oddělených a10 v nekuřáckých). Objekty s oddělenými prostory byly rozděleny na 3 typy podle uspořádání kuřáckých a nekuřáckých sekcí: (i) úplné stavební oddělení, (ii) oddělení přepážkou a (iii) sekce v jedné místnosti. Měření probíhalo ve čtyřech fázích. Venku předrestaurací, uvnitř v kuřácké sekci, v nekuřácké sekci a opět venku před restaurací. Největší rozdíl koncentrací PM2,5 mezi kuřáckou a nekuřáckou sekcí představují objekty s úplným oddělením prostor. Koncentrace v kuřácké sekci byla v těchto objektech průměrně 2,5x vyšší oproti nekuřácké sekci a asi 15x vyšší než venku. U částečně oddělených sekcí byla koncentrace v kuřácké sekci 1,7x vyšší než v nekuřácké a asi 14x vyšší než venku. U neoddělených sekcí nebyl mezi kuřáckou a nekuřáckou č
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
DI - Pollution and air control
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B08077" target="_blank" >2B08077: Charakterization of air pollution sources in indoor environment</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Ochrana ovzduší
ISSN
1211-0337
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2012
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
19-25
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—