Food chemistry and Nutrition in biology textbooks for secondary
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11310%2F14%3A10292811" target="_blank" >RIV/00216208:11310/14:10292811 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://uatacz.up.krakow.pl/~wwwchemia/pliki/ISBN%20978-83-7271-881-5%20Nauczanie%20i%20uczenie%20sie%20przedmiotow%20przyr%20red%20Jagodzinski%20Wolski.pdf" target="_blank" >http://uatacz.up.krakow.pl/~wwwchemia/pliki/ISBN%20978-83-7271-881-5%20Nauczanie%20i%20uczenie%20sie%20przedmiotow%20przyr%20red%20Jagodzinski%20Wolski.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích biologie
Original language description
Problematika potravin a výživy je téma, které koresponduje s požadavky moderní společnosti, s neustálým rozvojem přírodovědných oborů i s faktem, že moderní výuka chemie by se měla orientovat na využití chemie v běžném životě a kam spadá i uplatňování zdravého životního stylu jedince i společnosti. To je důvod, proč by mělo být toto téma i na základě doporučení uznávaných dietologů a lékařů (Svačina 2008) nedílnou součástí znalostí a dovedností, které získají studenti v průběhu svého studia. Zařazení tohoto tématu do učebnic je i v době nástupu e-learningu velmi aktuální, protože dobrá učebnice je a bude vždy důležitý a v mnohém nezastupitelný prostředek pro vzdělávání a sebevzdělávání (Maňák, Klapko 2006). Článek seznamuje s výsledky analýz středoškolských učebnic biologie, které navazují na analogické analýzy učebnic chemie publikované autory v jiném článku (Třeštíková, Klímová 2013). Pro analýzu učebnic byla použita pojmová analýza, pro přesnější zhodnocení kvality pojmového obsahu
Czech name
Chemie potravin a výživa ve středoškolských učebnicích biologie
Czech description
Problematika potravin a výživy je téma, které koresponduje s požadavky moderní společnosti, s neustálým rozvojem přírodovědných oborů i s faktem, že moderní výuka chemie by se měla orientovat na využití chemie v běžném životě a kam spadá i uplatňování zdravého životního stylu jedince i společnosti. To je důvod, proč by mělo být toto téma i na základě doporučení uznávaných dietologů a lékařů (Svačina 2008) nedílnou součástí znalostí a dovedností, které získají studenti v průběhu svého studia. Zařazení tohoto tématu do učebnic je i v době nástupu e-learningu velmi aktuální, protože dobrá učebnice je a bude vždy důležitý a v mnohém nezastupitelný prostředek pro vzdělávání a sebevzdělávání (Maňák, Klapko 2006). Článek seznamuje s výsledky analýz středoškolských učebnic biologie, které navazují na analogické analýzy učebnic chemie publikované autory v jiném článku (Třeštíková, Klímová 2013). Pro analýzu učebnic byla použita pojmová analýza, pro přesnější zhodnocení kvality pojmového obsahu
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
AM - Pedagogy and education
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Nauczanie i uczenie się przedmiotów przyrodniczych od przedszkola do studiów wyższych
ISBN
978-83-7271-881-5
Number of pages of the result
5
Pages from-to
55-59
Number of pages of the book
198
Publisher name
Uniwersytet Pedagogiczny w Krakowie
Place of publication
Kraków
UT code for WoS chapter
—