Portable laboratory hazemeter and accessories for the control of quality of beer filtration and stabilization
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11320%2F07%3A00005016" target="_blank" >RIV/00216208:11320/07:00005016 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00216208:11320/08:00101143
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Přenosný laboratorní zákalometr s příslušenstvím pro měření účinnosti filtrace a stabilizace piva
Original language description
Byl vyvinut a realizován přenosný laboratorní zákalometr s dlouhoživotným světelným zdrojem LED, který vyzařuje v doporučeném optickém pásmu MEBAK. Přístroj je v celonerezovém krytu s displejem a klávesnicí. V měřicí komoře s imersní kapalinou lze pomocíadaptérů měřit vzorky od objemu 5-ti ml až do 1.5 l . Díky simultánní detekci zákalu v maloúhlovém dopředném (12o) a současně i nefelometrickém (90o) a transmisním (0o) modu lze minimálně kvalitativně diferencovat na vzorcích odebíraných v průběhu filtračního procesu podíl koloidních (zejména protein-polyfenolových) zákalů a zákalů částicových (kvasnice, křemelina). Pomocí doplňkových zařízení lze provádět zákalometrické titrační testy na obsah tanoidů a citlivých bílkovin a z jejich hodnot před a po stabilizaci piva lze usuzovat na účinnost procesu.
Czech name
Přenosný laboratorní zákalometr s příslušenstvím pro měření účinnosti filtrace a stabilizace piva
Czech description
Byl vyvinut a realizován přenosný laboratorní zákalometr s dlouhoživotným světelným zdrojem LED, který vyzařuje v doporučeném optickém pásmu MEBAK. Přístroj je v celonerezovém krytu s displejem a klávesnicí. V měřicí komoře s imersní kapalinou lze pomocíadaptérů měřit vzorky od objemu 5-ti ml až do 1.5 l . Díky simultánní detekci zákalu v maloúhlovém dopředném (12o) a současně i nefelometrickém (90o) a transmisním (0o) modu lze minimálně kvalitativně diferencovat na vzorcích odebíraných v průběhu filtračního procesu podíl koloidních (zejména protein-polyfenolových) zákalů a zákalů částicových (kvasnice, křemelina). Pomocí doplňkových zařízení lze provádět zákalometrické titrační testy na obsah tanoidů a citlivých bílkovin a z jejich hodnot před a po stabilizaci piva lze usuzovat na účinnost procesu.
Classification
Type
X - Unclassified
CEP classification
CE - Biochemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů